Cele 2 fructe care alcalinizează urina. Dr. Rucsandra Manu: Bune pentru pacienții care consumă carne multă. Rol deosebit de important pentru rinichi

Cele 2 fructe care alcalinizeaza urina - Foto: Freepick
EXCLUSIV
Fructele care alcalinizează urina. Sfat importat pentru cei care consumă carne și ce trebuie să învețe copii încă de mici: "Să facă asta până la ora 12:00".

Pietrele la rinichi sunt cristale minerale dureroase și se pot forma atunci când urina este foarte concentrată sau când aveți în urină cantități mai mari decât în mod normal de minerale care formează pietre.

Dacă ne gândim la diversele variante de a preveni sau trata litiaza renală, vezicală, medicul urolog ne spune că pe lângă consumul de fructe și legume, ar trebui să consumăm mai puțină carne.

Testul banal care-ți arată dacă ai pietre la rinichi. Adevărul despre nisipul la rinichi: Dacă stă, rănește și tot rănește și apare tumoarea, cancerul

Sanador

"Deci eu sunt pentru un regim echilibrat. Din toate cât un pic. Nu trebuie să excludem alimente din viața noastră de zi cu zi, pentru că s-a văzut că pacienții care exclud carnea, spre exemplu, au mari probleme ulterioare, pentru că organismul dacă nu primește proteine de bună calitate. Proteine găsim și în ciuperci, dar nu sunt suficiente. 

Atunci organismul începe și produce el în exces anumite componente. 

Și au și acești pacienți probleme. Un pic de carne în fiecare zi, cât mai multe fructe și legume și dacă se poate în varianta lor proaspătă, lichide, lichide, citrice", a declarat Dr. Rucsandra Manu, doctor în științe medicale, medic primar chirurgie urologică - ESWL, la Spitalul Clinic SANADOR, în exclusivitate pentru DC Medical și DC News.

Fructele care alcalinizează corpul și urina. Sfat importat pentru cei care consumă multă carne

S-au făcut mai multe studii pentru a dovedi relația dintre citrice și boala pietrelor la rinichi, iar rezultatele au fost uimitoare.

Multe fructe și legume, în special citricele, pot crește nivelul de citrat din urină, scăzând riscul de apariție a pietrelor la rinichi.

Consumul de sucuri de citrice și consumul acestor fructe poate oferi o alternativă naturală la suplimentele de citrat de potasiu.

Potrivit datelor privind obiceiurile alimentare ale americanilor din ultimii 40 de ani, pietrele la rinichi sunt mai frecvente la persoanele care consumă mai puține citrice

Trei studii epidemiologice mari, citate de NIH, au constatat că sucul de portocale nu a crescut riscul de pietre la rinichi, în timp ce alte zece mici studii clinice prospective au constatat că sucurile de portocale, de grapefruit și de lămâie au crescut toate nivelurile de citrat urinar.

Doar sucurile de portocale și de grapefruit au avut un efect alcalinizant și, deși sucul de lămâie are un efect protector prin creșterea nivelului de citrați urinari, nu a avut un efect alcalinizant semnificativ asupra pH-ului urinar.

Sucul de portocale și sucurile de grapefruit au crescut semnificativ nivelurile de oxalat urinar, în timp ce sucul de portocale a avut, de asemenea, un conținut ridicat de carbohidrați.

Deci, în urma concluziilor studiilor efectuate, s-a constatat că în timp ce sucul de portocale pare să joace un rol protector împotriva formării calculilor.

Mai mult, sucul de lămâie a avut un rol protector mai mic decât sucul de portocale. Este nevoie de cantități mai mari de date, precum și de date mai precise, înainte de a se putea face recomandări, iar conținutul ridicat de carbohidrați din aceste sucuri trebuie luat în considerare.

Cu toate acestea, medicul urolog Rucsandra Manu ne-a spus că și medicii urologi le recomandă pacienților cu pietre sau nisip la rinichi metode alternative de tratament, precum ceaiuri sau sucuri de citrice.

"Lămâile și citricele au un rol deosebit de important pentru rinichi, pentru că citrații intervin în menținerea echilibrului acidobazic și are loc, prin consum mare de lămâi, o alcalinizare urinară extrem de favorabilă, mai ales la pacienții care consumă carne multă și care au predispoziție de a forma litiază de acid uric", ne-a spus medicul Rucsandra Manu.

Citricele sunt o sursă excelentă de vitamina C, un nutrient care întărește sistemul imunitar și vă menține pielea netedă și elastică.

De fapt, doar o portocală medie are toată vitamina C de care aveți nevoie într-o zi.

Citricele au, de asemenea, cantități bune de alte vitamine și minerale de care organismul tău are nevoie pentru a funcționa corect, inclusiv vitaminele B, potasiu, fosfor, magneziu și cupru.

În plus, acestea sunt bogate în compuși vegetali care au diverse beneficii pentru sănătate, inclusiv efecte antiinflamatorii și antioxidante.

Acești compuși includ peste 60 de varietăți de flavonoide, carotenoide și uleiuri esențiale, iar aceștia sunt responsabili pentru multe dintre beneficiile pentru sănătate ale citricelor, potrivit Healthline.

Ce ar trebui să învețe un copil, de când e mic. Obiceiul pe care orice copil trebuie să-l aibă

"Aceste lucruri trebuie să le învețe copiii de când sunt mici.

Un copil trebuie să știe că el pe parcursul zilei trebuie să consume lichide. Și la școală, când pleacă, trebuie să aibe o sticluță cu apă 200ml pe care să o consume până la ora 12:00", a mai spus medicul Rucsandra Manu.

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel