Ceaiurile de slăbit, efecte neașteptate asupra contracepției. Dr. Mihail Pautov: Rămân însărcinate, neplanificat

ceaiurile de slabit. FOTO Pexels @ Kristina Paukshtite
Care este legătura dintre ceaiurile de slăbit și contracepție. Dr. Pautov spulberă mitul slăbitului rapid, care este și periculos pentru sănătate.

Ceaiurile de slăbit par să fie soluția cea mai rapidă la care apelează persoanele care vor să slăbească fără a-și schimba însă stilul de viață. Mai mult, acestea vin ”la pachet” cu câteva efecte nu doar nocive, dar mai ales neașteptate, dar de care este bine să se țină cont atunci când se face o astfel de alegere ”rapidă”/

”Ceaiurile de slăbit au două efecte cu care ne păcălesc. Primul efect este acela de diuretic, adică au substanțe care ne ajută să eliminăm apa. O tot eliminăm până ne deshidratăm. Ne-am deshidratat, ne punem pe cântar și vedem că am slăbit și zicem Wow, foarte tare ceaiul aceasta. Am slăbit 2 kilograme. Bem doi litri de apă și am pus înapoi apa respectivă”, a explicat dr. Mihail Pautov la Medicool de la Antena 1.

Senna, responsabilă și de sarcinile neprogramate

Al doilea efect este cu mult mai amplu, implicând și aspectul unei sarcinii neașteptate, pe lângă cel laxativ,oferit de substanța care se află în ceaiurile de slăbit.

”Un al doilea efect pe care îl au ceaiurile de slăbit este acela laxativ. Conțin substanțe care au acest efect laxativ prin care ne irită mucoasele tractului intestinal, iar tractul digestiv nu mai absoarbe apa pe care oricum o pierdem prin diuretice, și scăpăm și mai mult de apă și de tot conținutul din intestine. Practic scăpăm de acest conținut și slăbim din nou 2 kilograme.

Una dintre cele mai folosite substanțe laxative în ceaiurile de slăbit se numește senna, care apare pe ambalaje că scrie substanță naturală autorizată. Dar singurul rol pentru care senna este autorizată este acela de tratament de scurtă durată a constipației. În niciun caz pentru a slăbi.

Mai mult decât atât, dacă luăm ceaiuri de slăbit și avem acest efect laxativ nedorit, de multe ori substanțele sau medicamentele pe care le luăm noi pentru a trata diverse afecțiuni nu se vor mai absorbi și vor ieși afară, cum se întâmplă în cazul anticoncepționalelor. Foarte multe femei rămân însărcinate, neplanificat, cu toate că iau anticoncepționale, pentru că fac aceste cure scurte de ceai de slăbit”, a mai spus dr. Pautov, concluzionând că ceaiurile de slăbit sunt un mit spulberat.

Contraceptivele și impactul asupra performanței sportive. Care sunt explicațiile cercetătorilor

Ceaiul de slăbit, BOALĂ curată. Senna, Fenproporex și Pseudoefedrina, ingredientele ascunse pe etichetă: Dezvoltă CANCER și INFARCT

A venit căldura și au început deja căutările pentru dieta perfectă, care să te slăbească rapid, și fără înfometare dacă se poate. În goana după silueta perfectă, marea majoritate a oamenilor, în special femeile, apelează la ceaiurile pentru slăbit. 

Problema este că nu toate ceaiurile de slăbit de pe rafturi sunt și bune, deși reclamele de la televizor oferă iluzia unui slăbit sănătos, ieftin și rapid.

Deci fii foarte atent, pentru că abuzul de suplimente şi dieta drastică sunt calea sigură spre spital, nu spre concediu.

Sub formă de pulbere, capsule, ceai sau chiar plasturi, suplimentele care garantează pierderea în greutate, asigură automat și probleme de sănătate.

"Cererea mare vine la începutul sezonului cald. Mai ales înaintea vacanţelor de vară. Și, de asemenea, după sărbătorile pascale sau cele de iarnă când se vede clar un surplus. Multe doamne şi domnişoare au încercat măcar o dată în viaţă să slăbească...la un ceai", a declarat Beatrice Speţeanu, farmacistă, pentru Observator News.

"Cu prafuri, cu prostioare din astea, dar nu au avut rezultat...Nu cred că e o soluţie, există atâtea metode să slăbim", spune o femeie. Citește mai departe AICI.

Pastilele de slăbit, o ”minune” cu efecte nocive. Deshidratarea și insomnia se află pe ”listă”

Nutriționistul Laura Ene a demontat ”pastilele de slăbit” care au invadat piața, din dorința multora de a scăpa de kilogramele acumulate în poate luni sau ani într-un timp foarte scurt.

De altfel, subliniază specialistul în boli metabolice, deci un susținător al unui stil de viață sănătos, multe dintre aceste pastile sunt considerate cu ”rezultate-minune”, însă acest lucru este departe de adevăr, iar în postarea făcută pe Instagram le recomandă potențialilor clienți să se gândească de două ori, argumentându-

”Cu siguranță ai remarcat că există pe piață tot felul de pastile care îți promit rezultate-minune în lupta cu kilogramele în plus. Îmi imaginez că, odată cu venirea verii, o asemenea soluție aparent rapidă poate deveni tentantă, dar îți recomand să te gândești de 2 ori înainte.

Cele cu fibre: Absorb apa şi se umflă în stomac, creând o falsă senzație de sațietate și provocând adesea balonare şi gaze.

Cele cu plante medicinale: Au proprietăți laxative şi diuretice, iar în timp pot provoca deshidratare, tulburări digestive și alte probleme de sănătate.

Cele cu capsaicină: Administrarea în doze mari cauzează efecte secundare nedorite, precum probleme gastrice, reflux gastroesofagian, migrene, tahicardie şi insomnii.

Laxativele și diureticele: Promit reducerea depozitelor de grăsime prin proprietățile lor laxative şi diuretice sau prin detoxifierea colonului. De fapt, golesc tractul digestiv și ne deshidratează.

Cele cu ceai verde: Ceaiul verde este binevenit într-o dietă sănătoasă, dar de fapt, de unul singur, nu te poate ajuta să slăbeşti”, a scris dr. Laura Ene pe contul său de socializare. Citește mai departe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel