Ceaiuri de plante pentru slăbit, sunt delicioase și răcoritoare: 5 rețete de făcut acasă

Ceai de plante
Pierderea în greutate se dovedește uneori mai complicată decât te așteptai. Pentru a stimula metabolismul, este indicat să incluzi în alimentație acele ingrediente active care te ajută în procesul de slăbire. Ceaiurile de plante, în special, sunt aliați formidabili pentru arderea grăsimilor și detoxifierea organismului. 

Cum să slăbești rapid?

 

Activitatea fizică regulată este unul dintre pilonii oricărui program de slăbire sănătoasă. În același timp, este posibil să activezi metabolismul și să-l stimulezi cu ajutorul ceaiurilor de plante. Pentru rezultate vizibile, este indicat să bei 1 până la 3 căni de ceai pe zi, timp de două săptămâni. Aceste ceaiuri de plante pot fi consumate înainte sau după cele 3 mese principale ale zilei. 

5 rețete de ceai de plante pentru slăbit

 

1. Turmeric și ghimbir

Foarte utilă în procesul de slăbire, curcuma își datorează eficiența principalului său ingredient activ: curcumina. Conform unui studiu preliminar, ar avea o acțiune notabilă asupra reducerii țesutului adipos. Combinată cu ghimbirul, curcuma are un efect benefic asupra întregului metabolism. 

Ingrediente (pentru o ceașcă)

1 lingură de turmeric măcinat

rădăcină proaspătă de ghimbir

250 ml apă

Mod de preparare: Mai întâi, toarnă 250 ml de apă într-o oală mică, apoi rade ghimbirul proaspăt și pune-l înăuntru. Adaugă pudra de turmeric. Fierbe băutura timp de 15 minute, strecoară și bea.

2. Ceai cu cafea verde 

Așa-numita cafea verde este, de fapt, cafeaua clasică neprăjită, recoltată înainte ca semințele să fie pe deplin coapte. Cafeaua verde este utilizată pentru preparea băuturilor cu efect de ardere a grăsimilor și este uneori vândută sub formă de suplimente alimentare. Ingredientele active pe care le conține sunt capabile să limiteze absorbția grăsimilor, de unde și utilizarea sa în programele de slăbire. 

Ingrediente (pentru o ceașcă)

1 linguriță boabe de cafea verde 

1 cană de apă

Mod de preparare: Începe prin măcinarea boabelor de cafea verde într-o râșniță sau într-un blender. Toarnă boabele tocate într-o cană cu apă foarte fierbinte, dar nu clocotită. În mod ideal, apa ar trebui să fie la o temperatură de 80 de grade. Lasă la infuzat 10 minute, înainte de a strecura și a bea ceaiul călduț. 

3. Ceai de urzică

Foarte utilă pentru slăbit, urzica este concentrată în diferite ingrediente active, vitamine și minerale. Conține calciu, fier, magneziu, potasiu, vitamina E, precum și vitamine din grupul B. De asemenea, este foarte bogată în antioxidanți și este unul dintre remediile preferate ale bunicii pentru a scăpa de kilogramele în plus. Un studiu in vivo publicat în revista Nutrients subliniază, de asemenea, că urzica previne acumularea de grăsimi în ficat și țesut adipos și poate combate obezitatea rezultată dintr-o dietă bogată caloric. 

Ingrediente

1 lingură de frunze proaspete de urzică

250 ml de apă

Mod de preparare: Pentru a prepara un ceai de plante pe bază de urzică, începe prin curățarea frunzelor plantei și apoi scufundă-le într-o cratiță care conține 250 ml de apă rece. Lasă să fiarbă timp de 3 minute, stinge focul, acoperă ceaiul și lasă să se infuzeze timp de 10 minute.  

4. Ceai de mentă 

Un adevărat inhibitor al apetitului, menta este un aliat important atunci când vrei să slăbești. Săracă în calorii, stimulează digestia și oferă o senzație de sațietate. Potrivit unui studiu, menta are beneficii antiinflamatorii, antioxidante și diuretice. Prin urmare, un ceai de mentă poate favoriza pierderea în greutate. 

Ingrediente (pentru o ceașcă)

1 lingură de frunze de mentă proaspete sau uscate

250 ml apă

Mod de preparare: Fierbe apa, apoi ia-o de pe foc. Adaugă frunzele de mentă și lasă-le la infuzat timp de 10 minute, asigurându-te că acoperi cratița. 

5. Ceai de hibiscus

La fel ca merișoarele, ceaiul de hibiscus se distinge prin culoarea roșie și gustul dulce. Bogat în antioxidanți, stimulează metabolismul și are o acțiune diuretică, permițând în același timp absorbția a mai puțini carbohidrați. Cu toate acestea, consumul său trebuie să fie moderat din cauza efectului său laxativ. 

Ingrediente (pentru o ceașcă)

1 lingură de flori uscate de hibiscus

250 ml apă 

Mod de preparare: Fierbe apa, apoi adaugă florile de hibiscus. Lasă la infuzat aproximativ 5-10 minute, apoi strecoară și bea. Poate fi consumat atât cald, cât și rece. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel