Ceaiul din semințe de pepene, conținut de vitamine și minerale. Scade tensiunea arterială și previne anemia

seminte de pepene - FOTO: Freepik@nadtytok
Ce se întâmplă dacă înghiți câteva semințe de pepene. Ce efect au asupra organismului. Ce substanță conțin și care este impactul acesteia.

Pepenele verde (Citrullus lanatus) este un deliciu de vară îndrăgit, dar micile semințe negre sunt adesea aruncate fără a cunoaște beneficiile lor pentru sănătate. În afara Statelor Unite, semințele de pepene verde sunt folosite frecvent în bucătărie, în special în țările asiatice și în India, fiind apreciate atât ca gustare sănătoasă, cât și ca ingredient în ceaiuri pentru detoxifierea rinichilor.

Semințele de pepene verde, uscate și prăjite, sunt o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale.

Semințele de pepene, conținut de minerale

Semințele de pepene verde sunt bogate în magneziu, oferind 139% din doza zilnică recomandată într-o cană. Magneziul ajută la reglarea tensiunii arteriale. De asemenea, sunt o sursă importantă de zinc, esențial pentru sistemul imunitar, simțul mirosului și metabolizarea nutrienților. Nu în ultimul rând, conțin fier, vital pentru sănătatea celulelor roșii și pentru prevenirea anemiei, potrivit Healthline.

Vezi și: Sorana Cîrstea, probleme de sănătate. Are fasceită plantară. Cum se manifestă boala

Semințele de pepene, conținut de Vitamine B

O cană de semințe de pepene verde asigură 19% din doza zilnică recomandată de niacină, importantă pentru sănătatea pielii, sistemului nervos și digestiv. Semințele mai conțin acid pantotenic, riboflavină, folat și vitamina B6, toate esențiale pentru funcționarea optimă a organismului și conversia alimentelor în energie.

Semințele de pepene, conținut de proteine

Semințele de pepene verde sunt o sursă excelentă de proteine, oferind peste jumătate din doza zilnică recomandată într-o singură cană. Proteinele sunt esențiale pentru construirea și repararea țesuturilor, producerea de hormoni și enzime.

Vezi și: Dieta pe bază de plantă încetinește progresia cancerului de prostată

Semințele de pepene, conținut de aminoacizi

Semințele de pepene - FOTO: Freepik@8photo

Semințele de pepene verde furnizează aminoacizi esențiali precum arginina, triptofanul, lizina și acidul glutamic. Arginina este deosebit de benefică pentru sănătatea inimii, ajutând la reglarea tensiunii arteriale, potrivit Emedihealth.

Semințele de pepene, conținut de grăsimi sănătoase

Surprinzător, semințele de pepene verde sunt o sursă bogată de grăsimi sănătoase. Ele conțin grăsimi saturate, mononesaturate, polinesaturate și acizi grași omega-6, care pot ajuta la reducerea colesterolului și tensiunii arteriale. Totuși, consumul unei căni întregi de semințe aduce un aport de 600 de calorii, așa că moderația este importantă.

Pentru cei care suferă de boli cardiovasculare și hipertensiune, semințele de pepene verde, bogate în magneziu, sunt esențiale pentru funcționarea sănătoasă a inimii și menținerea tensiunii arteriale.

Vezi și: Statul picior peste picior, impact asupra organismului. Efectul asupra tensiunii, varicelor, posturii și a sarcinii

Cum să faci ceai din semințe de pepene

Pentru a prepara ceaiul din semințe de pepene, ai nevoie de următoarele ingrediente și pași:

- 500 ml apă

- două linguri de semințe de pepene uscate și zdrobite

Pentru a face ceaiul, trebuie să folosești semințele uscate, pe care să le lași să se usuce peste noapte într-un loc aerisit, astfel încât toată apa să se evapore. Apoi le zdrobești.

Adu apoi apa la fierbere și adaugă semințele, lăsându-le să fiarbă timp de 10 minute. După acest timp, oprește focul și lasă infuzia acoperită să se răcească.

Acest ceai trebuie consumat pe parcursul zilei în cantități mici. Însă este important să nu-l păstrezi mai mult de 24 de ore pentru a nu pierde proprietățile benefice, potrivit The Diet MD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Diferența dintre RMN și CT: ce trebuie să știi despre fiecare

Crossuri externe

pixel