Ceaiul care scade febra, te scapă de răceală și întărește oasele. Lidia Fecioru: Se bea dimineaţa, pe stomacul gol

Ceaiul care scade febra - Foto: Freepick @oxanadenezhkina
Care este ceaiul care scade temperatura, te scapă de răceală și tratează afecțiunile de oase. Lidia Fecioru spune că "se bea dimineaţa, pe stomacul gol".

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a vorbit despre beneficiile uimitoare ale ceaiului de brusture.

E un sfat, pentru că acum știm foarte bine că este perioada brusturelui. Este importat să nu culegem planta mare, ci să luăm rădăcinile plantelor mici care cresc împrejur. Trebuie rădăcină proaspătă, nu bătrână.

Brusturele e foarte bun pe tot ceea ce înseamnă parte reumatică, osteoporoză, pentru cei care sunt purtători de virus hepatic. Ceaiul de rădăcină de brusture e bun în urma accidentelor vasculare.

E simplu. Se ia rădăcina, se spală, se usucă, se toacă mărunt, mărunt, mărunt ca să poți să faci ceai din ea. La două pahare de apă, se pune o lingură de plante. Deci o lingură de plantă la 250 ml de apă.

Se fierbe 10 minute la foc foarte, foarte mic şi se lasă două ore la infuzat.

Se bea dimineața, 150 de grame, pe stomacul gol, pentru că dimineața îl preia sângele imediat.

E bun pentru oamenii care au probleme cu tot ce ține de oase, inclusiv în poliartrita reumatoidă, în cea achilipoetică. E bine să bem toată cantitatea de ceai, pentru că după ce o fierbem rămân cam 300 de grame, deci nu este mult.

Puteam bea acest ceai în loc de apa pe care o bem dimineața. 

O putem face oricând sau doar când avem probleme sau când simțim nevoia. Nu există o perioadă de timp când putem bea acest ceai. Dar ar trebui băut cam 3 luni, pentru că într-o săptămână sau o lună nu înțelegem nimic.

E bun și când avem temperatură sau când suntem răciți. Beam ceaiul de rădăcină de brusture, ne învelim bine și ne scade şi temperatura şi ne iese şi răceala", a declarat Lidia Fecioru, în cadrul rubricii "Leacul zilei", de la Antena 3.

Brusturele, buruiana care alungă reumatismul, spondiloza, infecțiile urinare. Cum prepari ceaiul de brusture

 

Brusturele are efecte asupra reumatismului. Planta se găsește din primavară şi până toamna pe toate şanturile, pe maluri de râuri sau prin păduri, considerată unul dintre cele mai eficiente leacuri în detoxifierea organismului. În scop medicinal, de la brusture se foloseşte rãdãcina, care serveşte la  prepararea de extracte şi pulberi iar frunzele cu gust amar se folosesc în infuzii.

1. Vindecă spondiloza

Studiile realizate arată că brusturele are proprietăți curative, rădăcina sa fiind una din cele mai sigure plantee pentru sănătate. Brusturele poate trata spondiloza cervicală.

Frunza de brusture se pune în spirt medicinal timp de un sfert de oră. Apoi, se pune pe ceafă o pânza subţire, peste care se aplică frunza bine scursă. Peste ea se adaugă o altă pânză şi se fixează bine pe ceafă şi se ţine până dimineaţa. Tratamentul nu trebuie să depăşească 4-6 zile la rând.

Tratamentul este recomandat și pentru a trata bolile reumatismale. Planta are un puternic efect antiinflamator, de aceea, brusturele este util în alungarea unei game variate de dureri precum reumatism, luxaţii, entorse, înţepături de insecte, artrită, gută.

2. Elimină mătreața

Brusturele este folosit în tratamentul contra alopeciei, deoarece preparatele pe baza de brusture încetinesc sau chiar opresc căderea părului. În plus, combate şi mătreaţa. După clătirea părului se face o infuzie combinată de brusture în care se pun şi 30 picături de ulei de lavandă. Se toarnă incet, fricţionând uşor pielea, cu ajutorul degetelor. 

Mai multe despre celelalte 2 beneficii uimitore citește AICI

Planta de "100 de ani" care poate prelungi viața. Lidia Ferioru: Câte cinci picături în fiecare dimineaţa

 

"Planta se numeşte aloe, dar în limba rusă, se numeşte "planta de 100 de ani", pentru e pentru longevitatea vieții, pentru prelungirea viaţii.

Pentru a putea face un tratament cu această plantă, în condiţiile de acasă, pentru că în comerţ găsim tot felul de geluri, dar acasă luăm frunzele, luăm frunzele și le tocăm mărunt, mărunt.

Folosim vodcă şi punem aşa: la cinci părţi de vodcă avem o parte de plantă. Adică măsurăm cu paharul, dacă am pus cinci pahare de vodcă, punem un pahar de aloe. Şi lăsăm la întuneric o lună de zile, la macerat.

E bine să o punem într-o sticlă de culoare închisă, albastră sau maro, şi după aceea putem lua câte cinci picături în fiecare dimineaţa.

Ne va ajuta pentru îndepărtarea accidentelor vasculare ischemice, cele care duc la paralizie. Curăţă vasele de sânge, îndreaptă somnul, e foarte bun pentru tot ce înseamnă sinusuri şi urech..

Are betacaroten, acid folic foarte mult şi e bun şi pentru digestie. Dar doar cinci picături în fiecare dimineaţă şi e bine să mâncăm înainte ceva şi apoi la 15 minute după ce am mâncat să luăm picăturile", a spus Lidia Fecioru, la Antena 3, în cadrul emisiunii "Adevăruri ascunse".

Aloe, 6 beneficii pentru sănătate

 

Aloe vera este o plantă medicinală folosită de secole. Este cunoscut pentru că ajută la vindecarea mai multor probleme. Majoritatea produselor de înfrumusețare conțin acum aloe vera pentru a oferi o îngrijire suplimentară pielii.

Frunzele plantei conțin un gel care are numeroase proprietăți vindecătoare. Conține 96% apă, unii compuși organici și anorganici, vitamine și minerale.

Cel mai important element din aloe vera este un carbohidrat complex, numit acemannan, care ajută nutrienții să ajungă la celule pentru a le proteja de toxine.

Iată 6 dintre beneficiile plantei, care te-ar ajuta să ai o piele strălucitoare și un păr sănătos.

Citește beneficiile AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel