Reguli: ce trebuie să faceți înainte de a duce mâncare unei persoane internate la spital
14 feb, 13:17
O serie de reguli ar trebui cunoscute și respectate înainte de a duce mâncare la spital unei persoane bolnave.
Spital

Oricine a avut la un moment dat în viață o rudă sau un prieten internat la spital, căruia a trebuit să-i ducă ceva de mâncare. Puțini însă știu că înainte de a face acest gest trebuie să se gândească la niște reguli, pentru ca acest gest să nu aibă consecințe nedorite.

Potrivit Mayo Clinic, înainte de a aduce mâncare, consultați asistenta, medicul sau dieteticianul. Cel drag poate fi în pericol de infecție sau poate avea nevoie să urmeze o dietă foarte strictă. În unele situații, chiar și bacteriile normale din alimente (din alimentele necoapte, cum ar fi fructe sau salate) sau excesul de nutrienți (cum ar fi cele care conțin vitamina K sau substanțe necunoscute precum glutenul sau alergenii) pot fi periculoase.

Dacă primiți permisiunea de a aduce mâncare, asigurați-vă că pregătiți mâncarea în siguranță. Departamentul Agriculturii are informații excelente pe site-ul său despre siguranța alimentelor pentru persoanele vulnerabile la infecții. De-a lungul etapelor pregătirii alimentelor, este important să respectați o serie de reguli, care pot fi găsite pe DC News.


Ştiri Recomandate

Revenim la STAREA de URGENȚĂ? BOMBA lansată de Raed Arafat
Stresul generat de pandemie, calmat de patrupezi
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri