Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei cafeaua pe stomacul gol. Semnele date de corp pe care nu le-ai ȘTIUT

Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei cafeaua pe stomacul gol - Foto: Pexels @Mikhail Nilov
Ce se întâmplă în corpul tău atunci când bei cafea pe stomacul gol. Trebuie să știi la ce pericol de expui. 

Dacă ești un mare iubitor al cafelei trebuie să știi și cum și când trebuie să o bei, pentru a nu dezvolta probleme de sănătate.

Mulți dintre noi începem ziua direct cu o cafea, fără să mâncă, un lucru complet greșit potrivit specialiștilor. Până la prima gură de cafea, majoritatea băutorilor de cafea spun că nu pot funcționa, nu sunt coerenți și nu simt că pot face lucruri importante într-un ritm eficient, dar trebuie să știi că e bine să mănânci ceva înainte, pentru că altfel poți ajunge la consecințe grave și pot apărea mai multe probleme de sănătate, potrivit Brightside.

Smântână cu CRETĂ, miere cu CLEI, unt falsificat cu untură sau SEU. Mencinicopschi, LISTA alimentelor modificate pe care să le EVITĂM

Băutul cafelei pe stomacul gol poate declanșa anxietate crescută și un nivel ridicat al glicemiei, dar și alte probleme:

1. Nivelul ridicat al glicemiei

Dacă primul lucru cu care intră corpul tău în contact dimineața este cafeaua, atunci trebuie să știi că această băutură băută pe stomacul gol poate duce la un nivel ridicat al glicemiei. Nivelul glicemiei din sânge poate crește chiar și cu 50%.

Acest lucru nu înseamnă că trebuie să renunți la cafeaua de dimineață, ci pur și simplu trebuie să mănânci ceva înainte.

2.Cârcei la picioare

Atunci când nu avem parte de un somn odihnitor, avem tendința să bem mai multă cafea a doua zi.

Cu toate acestea, după ce bem cafea, nivelul de glicemie crește și acest lucru poate duce din nou la un somn neliniștit din cauza cârceilor care pot apărea, contracții involuntare ale mușchilor în somn.

11 lei pentru 3 mese pe zi, în spital. Cum arată un MENIU pentru pacienți. Mahler: Laptele, aliment de LUX

3.Ten uscat

Dacă nu te hidratezi suficient după ce ai consumat cafea, atunci e posibil să ai tenu mult mai uscat decât de obicei.

Specialiștii spun că la o ceașcă de cafea trebuie să bem cel puțin o jumătate de litru de apă pentru a suplini deshidratarea care se poate instala în organism. Lipsa hidratării va duce la un ten uscat.

4. Creșterea nivelului de anxietate

Atunci când ne trezim, nivelul de cortizol, hormonul de stres, atinge cote maxime. Dacă bei cafeaua înainte de a servi micul dejun, atunci cofeina din cafea și cortizolul pot duce la mult mai mult stres în organism.

E mult mai bine să aștepți aproximativ o oră după ce te trezești, înainte să îți bei cafeaua. Un alt lucru important este cantitatea de cafea pe care o consumi.

Cu cât bei mai multă, cu atât tensiunea ta arterială va crește mai mult, ducând astfel la mai multă anxietate.

Atenție la carnea la GRĂTAR, cartofi și CAFEA. Ce să mâncăm lângă ca să nu mai fie TOXICE. Belc, despre acrilamidă

Fructul care înlocuiește cafeaua, previne cancerul pulmonar, de sân și de stomac: O adevărată sursă de energie. Mâncat în exces îmbolnăvește ficatul

 

Majoritatea dintre noi ne începem diminețile cu o cană de cafea, de care nu prea putem scăpa dacă ne-am obișnuit organismul așa. Ei bine, cum ar fi să știi că există un fruct care înlocuiește cafeaua?

Potrivit specialiștilor, putem consuma acest fruct la orice oră, spre deosebire de cafea, care nu mai este recomandată spre consum după ora 17:00.

Este vorba despre măr, fructul care, potrivit cercetărilor, are aceleași beneficii ca o cafea. Ba chiar ne trezește și ne dă energie chiar mai bine decât o cafea. 

Mărul este cunoscut ca un fruct care ne dă tonicitate, fiind indicat de medici în astenie şi surmenaj. Banalul fruct, pe care îl găsim pe tarabele din piaţă şi pe rafturile supermarketurilor atât vara cât şi iarna, are şi o acţiune diuretică, depurativă și laxativă, asemeni cafelei.

Dan Vodnar, specialist în știința alimentelor, spune că un banal măr ne dă energie mai multă decât o cafea și are un conținut bogat de Vitamina C, minerale și fribre.

"Știați că

Un măr oferă mai multă energie decât o cafea?

Băutorii de cafea s-ar putea să conteste această afirmație, însă ea este adevărată. Consumul unui măr este o opțiune pentru a vă reîmprospăta energia. 

Merele au un conținut ridicat de carbohidrați, fibre, vitamina C și minerale, motiv pentru care sunt o adevărată sursă de energie", spune cercetătorul Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară şi Biotehnologii alimentare, și prorector la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj.

Citește mai multe aici: 8 beneficii impresionante ale merelor pentru sănătate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel