Ce se întâmplă dacă mănânci seara? Mitul cinei după ora șase

Este posibil să fi auzit că mănâncatul după șase seara te determină să crești în greutate. Premisa din spatele acestui mit este că, deoarece te duci la culcare înainte să ai timp să arzi caloriile, mesele de târzii se transformă în grăsimi. În realitate, ora meselor nu are nici o legătură cu creșterea în greutate, conform rețelei de informații pentru controlul greutății.  

Dacă cina după ora 18:00 se potrivește cu stilul dvs. de viață, puteți găzdui cu ușurință mese de seară sănătoase și gustări, care contribuie pozitiv la nevoile nutritive și energetice. Programe de reducere a greutății care recomandă tăierea alimentelor la 18:00. la nivel general, nu numai că prezinta greșit efectele caloriilor consumate seara, dar, de asemenea, nu iau în considerare faptul că rutinele de seară, inclusiv ora de culcare, variază în funcție de persoană. O considerație relevantă este însă calitatea alimentelor pe care le consumi după ora 18:00, notează Livestrong.

Alegeri alimentare

Dacă simțiți că faptul că mâncați după ora 18 p.m. vă sabotează obiectivele de sănătate sau greutate, alegerile alimentare pot fi vinovatele. Chiar dacă urmați orientările pentru alimentația sănătoasă până la 6, puteți acumula suficiente calorii seara pentru a provoca o creștere în greutate sau pentru a interfera cu pierderea în greutate. Unul dintre capcanele de meselor noaptea este tendința de a lua gustări, în timp ce te uiți la televizor sau de a mânca întâmplător, fără a ține cont de echilibru, explică Consiliul American pentru sport. Faceți un efort conștient pentru a include o varietate de alimente sănătoase porționate în mod corespunzător în mesele de seară și măsurați o porție de gustări de dimensiuni de servire, mai degrabă decât să mâncați din pungă.

Factorii de somn

Tulburările de somn sau lipsa somnului pot declanșa apetitul crescut, în special la femei, potrivit Fundației Naționale a Somnului. Mâncatul și băutul târziu noaptea pot interfera cu un somn bun, deoarece consumul de alcool sau cofeină poate fi aproape de culcare. Dacă aveți probleme cu somnul, vă poate deregla programul de masă și meniul de seară târziu. Consultați-vă cu medicul dacă aveți simptome persistente de insomnie, cum ar fi trezirea frecventă, probleme de somn, dificultăți de concentrare în timpul zilei, probleme de focalizare în timpul zilei sau dacă vă treziți obosit dimineața.

consideraţii

Numărul de calorii pe care le consumi - și nu ora la care le consumi - determină în final modul în care mesele și gustările îți afectează greutatea și sănătatea. Dacă numărul de calorii pe care le arzi în timpul activității zilnice și al exercițiului fizic depășește numărul pe care îl consumi, va rezulta pierderea în greutate. Cu toate acestea, excesul de calorii - chiar și cele consumate la începutul zilei - se păstrează în celulele grase. Pentru a rămâne sănătos, mănâncă o varietate de alimente sănătoase, face exerciții fizice în mod regulat și urmărește-ți caloriile și dimensiunile porțiilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai bune uleiuri esențiale care reduc inflamația
10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel