Ce se întâmplă dacă dormi cu șosete. Cum îți influențează sănătatea

ce se intampla daca dormi cu sosete - FOTO: Freepik
Ce se întâmplă dacă dormi cu șosete. Află cum îți influențează sănătatea.

Ce se întâmplă dacă dormi cu șosete. Cum îți influențează somnul și circulația sângelui. Picioarele pot fi una din cauzele care provoacă insomnie.

Picioarele reci ar putea fi motivul din spatele nopților tale neliniștite. Când picioarele tale sunt reci, ele contractează vasele de sânge, astfel încât circulația sanguină este îngreunată. Potrivit National Sleep Foundation, încălzirea picioarelor înainte de a merge la culcare ajută la a da creierului un semnal clar de că este ora de culcare.

Cum să îți încălzești picioarele

Care este cel mai simplu mod de a-ți încălzi picioarele? Purtând șosete. Purtarea șosetelor în pat este cea mai sigură modalitate de a-ți menține picioarele calde peste noapte. Alte metode, cum ar fi șosete de orez, o sticlă de apă caldă sau o pătură încălzită.  

Somnul nu este singurul beneficiu pentru a purta șosete pe timp de noapte. Citiți mai departe pentru a afla cum vă poate schimba viața acest nou obicei, potrivit Healthline.

Vezi și: Dinți falși, la mare căutare pe Internet. Remus Grecea: Sunt dinți fake. Duc la carii, leziuni și inflamarea gingiilor

De ce ar trebui să dormi cu șosete pe picioare

În afară de a-ți ajuta corpul să rămână cald, purtarea șosetelor pe timp de noapte are și beneficii suplimentare:

- Preveniți bufeurile: Unele femei consideră că purtarea șosetelor este utilă pentru răcirea temperaturii corpului.

- Îmbunătățiți călcâile crăpate: Purtarea șosetelor din bumbac după ce vă hidratați vă poate ajuta să vă păstrați călcâiele de la uscare.

- Scăderea șanselor de atac Rraynaud: boala Raynaud este atunci când zonele afectate ale pielii, de obicei degetele de la picioare își pierd circulația și încep să tresară sau să se umfle. Purtarea șosetelor pe timp de noapte poate ajuta la prevenirea unui atac prin menținerea picioarelor calde și a sângelui care circulă.

Vezi și: Boala delicată, ignorată de noi toți. Semnul durerii de CAP. Elisabeta Bădilă: E numită ucigașul tăcut. Atacă ceea ce iubește cel mai mult, creierul

Ce șosete ar trebui să purtați

Șosetele din fibre moi naturale, cum ar fi lâna merinos sau cașmirul, sunt cele mai bune. De obicei, acestea costă mai mult decât șosetele din bumbac sau fibre artificiale, dar merită banii în plus. Asigurați-vă că șosetele pe care le alegeți nu sunt strânse pe picior, ceea ce ar putea restrânge circulația și ar putea împiedica încălzirea corespunzătoare a picioarelor.

Ce să faceți pentru a vă îmbunătăți circulația sângelui

Oferă-le picioarelor tale un masaj înainte de culcare. Masează cu cremp de capsaicină sau cu ulei de masaj sau crema hidratanta preferata. Acest lucru ajută la amplificarea fluxului sanguin.

Încălziți-vă șosetele stând pe ele sau folosind un uscător de păr înainte de a le pune în picioare. Singurul dezavantaj la purtarea șosetelor în timp ce dormi este supraîncălzirea. Dacă vă supraîncălziți, dați jos șosetele sau lăsați picioarele în afara păturii.

Vezi și: 5 exerciții simple pentru menținerea tonusului muscular la vârstnici

Șosetele de compresie, riscuri pe timpul nopții

Evitați purtarea șosetelor de compresie pe timp de noapte, cu excepția cazului în care este prescris de medicul dumneavoastră. Chiar dacă acestea sunt cunoscute pentru a îmbunătăți circulația prin creșterea fluxului sanguin, acestea nu sunt menite să fie purtate în timpul nopții. Șosetele de compresie mută fluxul de sânge departe de picioare și pot bloca fluxul de sânge atunci când sunteți culcat.

Cum să-ți faci propriile șosete de orez

Dacă nu este disponibilă o baie fierbinte sau dacă vă place să aveți o sursă de căldură de durată mai mare în pat, puteți încerca să utilizați șosete de orez. Veți avea nevoie de:

- șosete

- orez

- benzi de cauciuc

Vezi și: Leptospiroza, cauze, simptome, transmitere. O poți lua de la câinele tău. Dorobăț: Se numește și "boala instalatorului". Dă disfuncții grave de organ

Paşi de urmat:

- Se toarnă 3 cești de orez în fiecare șosetă.

- Închideți șoseata cu o bandă de cauciuc robustă

- Încălziți șosetele de orez în cuptorul cu microunde timp de 1 până la 2 minute.

- Băgați-le sub pătură, lângă picioarele reci.

Lucruri de evitat

- Nu încălziți șosetele de orez în cuptor, deoarece acest lucru poate deveni un pericol și riscați să provocați un incendiu

- Nu utilizați dacă aveți o sensibilitate redusă a pielii, deoarece v-ați putea alege cu o arsură

- Nu utilizați șosetele cu orez la copii, cu excepția cazului în care puteți supraveghea pentru a preveni eventualele arsuri.

Vezi și: Semne că mănânci prea multă sare. Diferența dintre sare și sodiu. Ce ne face rău, de fapt

Alte modalități de a-ți încălzi picioarele

Băile calde la picioare ajută la ameliorarea insomniei și oboselii la persoanele care beneficiază de chimioterapie. A face o baie fierbinte, de asemenea, crește temperatura corpului și vă poate ajuta să adormiți mai ușor. Băile calde sunt, de asemenea, o soluție naturală, ușor disponibilă și nu implică niciun medicament.

Dacă picioarele tale sunt în mod constant reci, circulația ta poate fi de vină. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă aveți probleme circulatorii grave sau orice boli cronice, cum ar fi diabetul zaharat.

Încălzirea picioarelor înainte de a merge la culcare poate scurta timpul necesar pentru a vă relaxa. Acest lucru, la rândul său, poate crește calitatea somnului. Asigurați-vă că șosetele pe care le purtați sunt moi, confortabile și nu prea voluminoase. Consultați un medic dacă aveți probleme circulatorii care provoacă dureri și picioare reci sau dacă aveți adesea picioare reci chiar și atunci când este cald.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel