Ce se întâmplă cu creierul când nu ții cont de ceea ce mănânci

Fast Food  FOTO: Pixabay
Excesul de greutate poate provoca oboseală mentală, susține un studiu.

Grăsimile nesănătoase și excesul de greutate pot provoca oboseală mentală, este concluzia unui studiu realizat de cercetătorii Universității South Illinois Edwardsville. Aceștia au analizat pe șobolani impactul obezității asupra abilităților fizice și psihice.
Au hrănit un grup cu o dietă bogată în grăsimi, iar celălalt cu o dietă standard timp de șase săptămâni. I-au cântărit, le-au măsurat glucoza din sânge și cetona (n. r. substanțe chimice produse de ficat când nu există suficientă insulină în organism pentru a transforma glucoza în energie) de două ori pe săptămână. Iar în a cincea săptămână le-au măsurat viteza și distanța pe măsură ce rozătoarele se deplasau printr-un labirint într-un interval de timp dat. I-au testat să vadă cât de repede recunosc o serie de obiecte – măsurându-le astfel epuizarea mentală prin analizarea timpului pe care șobolanii îl petrec examinând obiecte noi și familiare.

Deși ambele grupuri de rozătoare s-au îngrășat, la cel care a avut o dietă bogată în grăsimi s-au înregistrat rezultate slabe la testul de recunoaștere a obiectelor. De aceea, cercetătorii transmit că evitarea unei diete bogate în grăsimi ține obezitatea la distanță, dar și consecințe asupra capacității cognitive.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel