O boală tăcută și devastatoare,...
Medicii nutriționișți recomandă ca primăvara să se acorde o atenție aparte vitaminei D deoarece lipsa soarelui din timpul iernii a influențat scăderea nivelului de fier din organism.
”Medicul pune diagnostic de anemie. Însă, suplimentele cu fier nu se pot lua după ureche, doar la recomandarea medicului și atunci venim în ajutorul acestora cu alimente recomandate și alimentele bogate în fier trebuie să facă parte din dieta zilnică. Şi aici nu ne referim doar la carne, care sigur este alimentul cel mai bogat în fier și cel mai ușor de absorbit de organism, și vorbim și despre fructe și despre legume", a afirmat Lygia Alexandrescu.
Aceasta recomandă fructe și legume cu pigment roșu: fasole roșie boabe, fasolea uscată, sfecla roșie, fructe de pădure, potrivit Antena 3.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
O boală tăcută și devastatoare,...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Hidratarea este un obicei esențial...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Diabetul nu doare, dar dacă simți...
Gabriel Cotabiță a murit în urma unui...