Ce să faci să nu-ți îmbătrânească pielea. Ioana Marinescu, cauze și GREȘELI: Produse pentru hidratare NU înseamnă produse grase

Ce să faci sa nu-ti îmbătrânească pielea. Ioana Marinescu, cauze și GREȘELI - FOTO Pexels @Antoni Shkraba
EXCLUSIV
Îmbătrânirea tenului trebuie prevenită încă dinainte de 30 de ani, iar pentru acest lucru este nevoie să avem o rutină zilnică.

”Tenul este matur, în primul rând în funcție de buletin. Cred că este o vârstă în care trebuie să știm și să avem decența să recunoaștem că adoptăm niște rutine interne, externe, nu doar de frumusețe, pentru o persoană care începe să înainteze în vârstă. Fără a ne face să fim bătrâni”, a explicat Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, în emisiunea Pastila de Frumusețe de la Spectacola.

Trebuie să fim responsabili

”Cred că un ten are nevoie de profilaxie anti-rid undeva în jurul vârstei de 28-30 de ani. Iar rutina anti-rid, undeva după 40 de ani trebuie să fie implementată în viața noastră de zi cu zi, așa cum avem și rutina să ne spălăm pe dinți.

În tinerețe este suficient să curățăm tenul, să nu dormim machiate. Îmbătrânirea celulară, îmbătrânirea cutanată aduce niște responsabilități în plus, pe care trebuie să le introducem în conduita noastră”, a mai spus Ioana Marinescu.

Care sunt factorii ce maturizează tenul

”Unul dintre factorii cei mai agresivi, care maturizează tenul prematur, este fotoîmbătrânirea, care aduce fotopigmentare și aduce maturizare cutanată exagerată.

Apoi mai sunt câțiva factori genetici care ne fac să îmbătrânim mai repede sau mai puțin repede. Alți factori care aduc pe tenul nostru, vizibil, maturizare sunt cei ce determină pierderea secreției uleiurilor naturale. 

Pierderea secreției de uleiuri naturale poate să fie o cauză pur și simplu, o condiție genetică, sau poate să fie provocată de greșelile pe care le facem în tinerețe în abordarea rutinelor de îngrijire ale pielii.

Pot să fie cauze hormonale, care sunt unele dintre cele mai agresive și ireversibile. Cauzele hormonale pot să însemne o menopauză timpurie, medicație hormonală, diferite tipul de cancere, acolo îmbătrânirea este ireversibilă, atât a organismului intern, cât și a pielii, a părților vizibile.

Alte cauze sunt administrarea de antiinflamatori nesteroidieni. Aceștia aduc îmbătrânire cutanată. De asemenea, medicația psihotropă.

Dacă pe timpul vieții avem depresii majore și suntem controlați medicamentos în acest sens, pe lângă faptul că o să ne îngrășăm, pielea va îmbătrâni mult mai repede“, a spus, la Spectacola, Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO.

Profilaxia tenului, în funcție de tipul său

”În funcție de tipul de ten, de exemplu, dacă avem un ten gras, eu încurajez clientele cu ten gras să se bucure când sunt tinere și să nu îl usuce foarte tare. Sebuum natural al tenului este unul dintre cele mai binecuvântate lucruri pe care le avem. Chiar dacă aduce pori dilatați, care nu sunt atât de frumoși, chiar dacă aduce puncte negre. Dar îmi aduce în schimb un suport cutanat incredibil, ceea ce face ca pielea să fie netedă foarte mult timp.

După 35 de ani, sunt persoane care au profilul hidric foarte scăzut și atunci se ridează foarte repede. Sunt persoane care în tinerețe, într-adevăr, arată spectaculos, care au pielea netedă, albă, translucidă, fără pori. Acolo trebuie începută profilaxia devreme.

Persoanele care au tenul mai gras, cu puncte negre, mai urât în tinerețe, cu trecerea timpului or să fie norocoase pentru că acolo tenul se păstrează mai mult timp având sebuum-ul încă prolific, pe față.

Ce să facem să nu ne mai îmbătrânească pielea

Foarte important, pentru a-i da premisele unei îmbătrâniri târzii, sunt câteva mici lucruri pe care trebuie să le facem profilactic.

Trebuie să folosim extrem de mulți antioxidanți, pielea trebuie să aibă parte de seruri, creme care să aducă antioxidanți, care luptă cu fotoîmbătrânirea.

Iar această neutralizare a radicalilor liberi, fac pielea elastică mult timp, fac ca sinteza de colagen să fie foarte prolifică.

În mod normal, după 5 de ani, sinteza de colagen, naturală, se stopează. Și undeva, în fiecare an, pierdem până la 2% din profilul de colagen pe care îl avem. Și atunci trebuie să aducem, pe lângă antioxidanți, cel de referință este vitamina C, avem nevoie să aducem profil hidric.

Să hidratăm, pielea trebuie să fie superhidratată tot timpul. Hidratat, a nu se confunda cu produse grase, care hrănesc. Produsele care hidratează pot să fie și geluri care să aibă foarte multe molecule de hidratare în interiorul lor, care îmi creează o barieră ce protejează foarte bine tenul.

Trebuie să aducem colagen, acid hialuronic, elastină. Profilul de elastină, de exemplu, este degradat de soare. Și atunci trebuie să stimulăm, prin toate ingredientele pe care le dăm tenului, procesul nostru natural de colageneză, și asta fac antioxidanții, în mod special, să stimulăm colageneza prin adiție de colagen și să stimulăm profilul hidric prin adiție de hidratanți: acid hialuronic sau tot felul de active care ridică și țin balanța hidrică foarte ridicată”, a mai spus Ioana Marinescu, fondatoarea PLUSH BIO.

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel