Această metodă simplă ne ajută să...
Toate ființele vii, inclusiv oamenii, au nevoie de calciu ca nutrient pentru a funcționa corect. Produsele lactate, legumele cu frunze verzi, nucile, semințele și produsele care au fost îmbogățite cu calciu sunt exemple de surse alimentare de calciu.
Organismul conține cea mai mare concentrație de calciu dintre toate mineralele. Calciul este esențial pentru dezvoltarea și menținerea unor oase puternice la om, iar oasele și dinții conțin 99% din calciul care se găsește în organism. În plus, este esențial pentru menținerea unei comunicări corecte între creier și diferitele alte elemente ale anatomiei corpului. Este implicat în mișcarea musculară, precum și în funcționarea sistemului cardiovascular.
Calciul este o vitamină esențială de care organismul are nevoie pentru o mare varietate de procese fundamentale.
Calciul mineral este implicat într-o mare varietate de procese fundamentale ale organismului. Calciul este esențial pentru buna circulație a sângelui, pentru mișcarea mușchilor și pentru eliberarea de hormoni în corpul dumneavoastră. Mesajele pot fi trimise, de asemenea, de la creier la alte regiuni ale corpului dumneavoastră cu ajutorul calciului.
Calciul este o componentă esențială pentru menținerea sănătății dinților și a oaselor, de asemenea. Acesta conferă oaselor dumneavoastră un aspect gros și puternic. Este posibil să concepeți oasele ca fiind depozitul de calciu al corpului dumneavoastră. Corpul dumneavoastră va extrage calciu din oase dacă nu obțineți o cantitate suficientă de calciu prin alimentație.
Deoarece calciul nu este produs de corpul tău, trebuie să te bazezi pe calciul pe care îl consumi pentru a-ți satisface necesarul de calciu. Alimentele bogate în calciu includ următoarele:
- Produse lactate, cum ar fi laptele, brânza și iaurtul
- Legume de culoare verde închis, cum ar fi varza kale, spanacul și broccoli
- Fasole albă
- Sardine
- Pâine, cereale, produse din soia și sucuri de portocale îmbogățite cu calciu
Foto: Freepik
Când vine vorba de calciu, cum vă puteți da seama dacă primiți suficient? Potrivit National Institutes of Health (NIH), oamenii ar trebui să consume zilnic o mie de miligrame. Institutele Naționale de Sănătate recomandă ca femeile cu vârsta de peste 50 de ani, precum și femeile însărcinate sau care alăptează, să ia zilnic 1.200 de miligrame.
Există aproximativ 300 de miligrame de calciu într-o cană de lapte degresat, lapte cu conținut scăzut de grăsime sau lapte integral. Poți afla cât de mult calciu este inclus într-o varietate de alimente tipice folosind informațiile practice furnizate de producător.
Pentru ca organismul tău să poată absorbi calciul, are nevoie de vitamina D. Dacă ai un deficit de vitamina D, atunci nu vei beneficia pe deplin de avantajele consumului unei diete bogate în calciu.
O serie de alimente, inclusiv somonul, gălbenușurile de ou și unele tipuri de ciuperci, sunt exemple de surse de vitamina D. Pe lângă calciu, mai multe produse alimentare includ și vitamina D încorporată în ele. Un exemplu în acest sens ar fi adăugarea de vitamina D în lapte, conform Healthline.
Este posibil să obții cea mai mare cantitate de vitamina D prin expunerea la lumina soarelui. Atunci când te expui la lumina soarelui, pielea ta va începe imediat să producă singură vitamina D. Suplimentele pot fi necesare pentru a preveni insuficiența de vitamina D la cei cu pielea mai închisă la culoare, deoarece organismul lor nu produce la fel de multă vitamina D.
Simptomele sindromului premenstrual (PMS) pot fi ameliorate de calciu, conform rezultatelor mai multor cercetări. Acest studiu a ajuns la concluzia că femeile care suferă de sindrom premenstrual au niveluri serice mai scăzute, precum și un aport mai mic de calciu și magneziu.
Doar pe baza alimentației, nu toată lumea primește calciul de care are nevoie. În cazul în care ai intoleranță la lactoză, eștii vegan sau pur și simplu nu îți plac produsele lactate, ar putea fi o provocare pentru tine să consumi o cantitate adecvată de calciu prin intermediul dietei.
Administrarea unui supliment de calciu poate fi o modalitate eficientă de a-ți satisface nevoile de calciu. Carbonatul de calciu și citratul de calciu sunt cele două formulări de suplimente de calciu care sunt sugerate cel mai frecvent.
Carbonatul de calciu este mai ușor de procurat și mai puțin costisitor. Acesta este prezent în majoritatea produselor medicamentoase antiacide. Pentru ca acesta să devină eficient, trebuie să fie consumat împreună cu mesele.
Suplimentul de citrat de calciu nu are nevoie de consumul de alimente și poate fi mai ușor de absorbit de persoanele în vârstă care au cantități mai mici de acid gastric.
Fii conștient că există complicații asociate cu utilizarea suplimentelor de calciu. Este posibil să ai balonare, gaze și constipație. Există posibilitatea ca suplimentele să aibă un efect negativ asupra capacității organismului tău de a absorbi alți nutrienți sau medicamente. Consultă medicul de familie înainte de a începe să administrezi orice fel de suplimente.
Când vine vorba de orice mineral sau nutrient, este esențial să achiziționezi cantitatea potrivită. O cantitate excesivă de calciu poate avea consecințe negative asupra organismului.
Este posibil să consumi o cantitate excesivă de calciu dacă ai simptome precum constipație, gaze și balonare.
Calciul suplimentar poate crește, de asemenea, probabilitatea de a dezvolta pietre la rinichi. În cazuri extrem de rare, depunerile de calciu în sânge pot fi cauzate de o cantitate excesivă de calciu. Această afecțiune este denumită hipercalcemie.
Cu toate acestea, există profesioniști din domeniul medical care nu sunt de acord cu ideea că administrarea de suplimente de calciu ar putea să te facă mai predispus la apariția bolilor de inimă. Pentru a înțelege mai bine impactul pe care suplimentele de calciu îl au asupra sănătății inimii, sunt necesare studii suplimentare în acest moment.
O deficiență de calciu poate duce la o varietate de probleme de sănătate suplimentare. Adulții care nu consumă suficient calciu pot avea un risc crescut de a dezvolta osteoporoză, care se caracterizează prin oase fragile, poroase și predispuse la fracturi. Institutul Național de Sănătate (NIH) recomandă ca femeile în vârstă să consume mai mult calciu decât bărbații lor, deoarece osteoporoza este mai frecventă la femeile în vârstă.
Pe măsură ce copiii continuă să crească și să se dezvolte, calciul este un nutrient crucial pentru ei. Este posibil ca acei copii care nu primesc o cantitate adecvată de calciu să nu-și atingă potențialul maxim de înălțime sau să se confrunte cu alte probleme de sănătate.
Dezvoltarea și menținerea sănătății oaselor și a dinților necesită calciu drept o componentă vitală. Acesta poate avea, de asemenea, un rol în gestionarea tensiunii arteriale, printre alte funcții.
Obținerea unei cantități suficiente de calciu din surse alimentare, cum ar fi produsele lactate, legumele cu frunze verzi și tofu, este cea mai eficientă modalitate de a obține doza zilnică recomandată. Acestea fiind spuse, un medic ar putea sugera suplimente pentru unele persoane.
Administrarea de suplimente de calciu nu este un lucru recomandat de specialiști pentru toată lumea, din cauza faptului că fiecare are cerințe diferite. Orice persoană care se gândește la utilizarea suplimentelor ar trebui să se consulte cu medici în această privință.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Trei factori de risc majori duc la...