Ce restricții vor fi de Paște. DECLARAȚII Raed Arafat
25 Martie 2021, 20:35

Dr Raed Arafat
Autoritățile a anunțat joi seara, 25 martie, ce restricții vor fi de Paște.

Șeful DSU Raed Arafat a anunțat joi seara, 25 martie, ce măsuri restrictive vor fi luate de Paște.

”Pentru noaptea de 27-28 aprilie, sâmbătă și duminică, măsura va fi limitată sau extinsă până la ora 22.00 pentru persoanele care vor participa sau se vor deplasa ca să participe la serviciile religioase oficiate pentru sărbătoarea Pesah. Circulația va fi permisă până la orele 22.00 în loc de orele 20.00 doar pentru persoanele care îndeplinesc excepțiile care sunt prevăzute în HG sau care merg la sărbătoarea Pesah și participă la această sărbătoare.

Pentru noaptea de 3 aprilie spre 4 aprilie se va permite circulația persoanelor în afara locuinței sau a gospodăriei în intervalul orar 20.00 -02.00 pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase care sunt ocazionate cu sărbătorirea Paștelui catolic.

S-a discutat și de perioada Paștelui ortodox, 1 mai-2 mai, și atunci vor fi stabilite ore de permisiune de participare la sărbătoare și nu vor fi limitări, însă nu va apărea în HG acets lucru pentru că actuala HG e valabilă până în data de 14 aprilie. Reglementarea va apărea în următoarea hotărâre de Guvern de prelungire a stării de alertă”, a declarat Raed Arafat. 

Acesta a mai amintit și care este intervalul orar în care este permisă circulaţia ținând cont de creșterea numărului de îmbolnăviri cu COVID.

” Acolo unde incidența va fi peste 4 la mie, în ultimele 14 zile, urmează ca în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică circulaţia să fie permisă până la orele 20.00, iar la operatorii economici activitatea să fie permisă până la orele 18.00. Revenirea asupra acestor măsuri se face când incidența scade sub 3,5 la mie.

Dacă incidența depăşeşte 7,5 la mie, circulaţia va fi permisă până la orele 20.00, pe durata întregii săptămâni, iar la operatorii economici activitatea până la ora 18.00, tot pe toată durata săptămânii. Revenirea asupra acestei măsuri se va întâmpla dacă se scade sub 7 la mie”, a adăugat Arafat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?