Ce obligații are Spitalul Floreasca după suspendarea acreditării. Precizările Ministerului

Spitalul de Urgență Floreasca
Reprezentanții Ministerului Sănătății au făcut publice o serie de precizări la câteva ore după ce Spitalului Floreasca, unde o pacientă a ars pe masa de operație, i-a fost suspendată acreditarea.

Obligații, Spitalul Floreasca. Suspendarea acreditării Spitalului Clinic de Urgență București de către Autoritătea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) este o măsură administrativă, care nu afectează funcționalitatea Spitalului Floreasca, și nici derularea contractul cu CNAS. Astfel începe un comunicat al Ministerului Sănătății, transmis la câteva ore după anunțul de suspendare a acreditării unității medicale.

"Măsura a fost activată ca urmare a necomunicării către ANMCS, în termenul legal de 24 de ore a evenimentului nefericit din 22 decembrie 2019, în care o pacientă a ars pe masa de operație. Procedura suspendării acreditării este activată în premieră, această posibilitate fiind introdusă în decembrie 2019, conform Regulamentului de Organizare și Funcționare al ANMCS. Conform acestui regulament, spitalul are obligația ca în 5 zile de la suspendare, managerul unității să prezente un plan de măsuri pentru remedierea elementelor ce au dus la apariția evenimentului advers", se mai precizează în comunicat.

Obligații, Spitalul Floreasca. Mesajul secretarului de stat Horațiu Moldovan

Potrivit sursei citate, în 30 de zile va urma o vizită de lucru cu experți ANMCS pentru a verifica stadiul implementării planului de măsuri și dacă rezultatele sunt pozitive, președintele autorității poate emite ordin de ridicare a suspendării acreditării. Între timp, Spitalul Floreasca va funcționa normal asemeni oricărui alt spital. Reprezentanții Ministerului Sănătății mai notează în respectivul comunicat că "salută echipele de profesioniști din sălile de operații și personalul medical din spital pe care-l asigură de tot suportul necesar".

Secretarul de stat Horațiu Moldovan declară: "Nu am pus niciodată la îndoială calitatea medicilor din Spitalul Floreasca. Sunt niște profesioniști. Acel incident din sala de operație nu reprezintă un stigmat pe frontispiciu unității spitalicești. Cauzele acestuia trebuie analizate cu atenție, pentru a se lua măsurile corecte, ca pe viitor astfel de situații să nu se mai întâmple. Spitalul Floreasca rămâne aceiași unitate de elită, unde cei mai buni specialiști asigură urgențele în capitală, 24 de ore din 24, iar pacienții trebuie să știe ca aici sunt în siguranță".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel