Ce nu ar trebui să lipsească din dietă. Dr Mihaela Bilic: nu există în alt aliment mai multă vitamina C, fibre și fier

Alimentație
Medicul nutriționist Mihaela Bilic vorbește de un aliment care se găsește ”pe toate drumurile”, dar noi îl folosim ca decor în supe, nu îl mâncăm.

Medicul nutriționist Mihaela Bilic spune că un aliment, nelipsit din grădini, este plin de vitamina C, dar mulți îl presară peste supă. ”Avem pe toate drumurile pătrunjel, doar că greşeala nostră este că nu-l mâncăm, îl punem în ciorbă de decor. Nu există în alt aliment mai multă vitamina C, fibre, minerale şi fier ca în pătrunjel. Trebuie să învăţăm din bucătăria libaneză să-l facem salată, adică să-l mâncăm cu snopul”, afirmă medicul Mihaela Bilic. 

Aceasta mai amintește că bolnavilor convalescenți din Franţa li se dă zilnic salată de pătrunjel. ”Este un aliment atât de banal pe care nu îl apreciem la adevărata lui valoare. Poate fi combinat cu ulei de măsline şi lămâie. Avem piaţa plină de pătrunjel, haideţi să-l mâncăm cu snopul. Pătrunjelul înseamnă vitamina C şi Fier, iar când vorbim despre imunitate avem nevoie de aceşti antioxidanţi, de vitamina A, C şi E, pentru că antioxidant înseamnă blocarea oxidării din organism. Iar oxidare înseamnă ruginire”, mai afirmă dr Bilic, potrivit Spectacola.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel