Un singur aliment care îți reglează...
Una dintre temele abordate în proiectul ”Știință cu sare și piper” al dascălului Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară și Biotehnologii Alimentare la USAMV Cluj, este uleiul hidrogenat. Acesta explică, pe Facebook, ce este acest tip de ulei și cum se obține:
”Ce înseamnă uleiul hidrogenat parțial pe care îl întâlnim în margarină și în alte produse? Hidrogenarea uleiurilor vegetale este un proces industrial important. Prin hidrogenare, uleiurile vegetale lichide sunt convertite în grăsimi solide sau semi-solide. Dacă uleiurile din margarină n-ar fi parțial hidrogenate (uleiul este hidrogenat aproximativ 20%), am turna-o și nu am intinde-o cu cuțitul. Ei bine, dacă margarina ar fi hidrogenată în proporție de 100% am avea senzația ca ungem pâinea cu ceară”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Un singur aliment care îți reglează...
Te simți epuizată, te îngrași fără...
Cum își creează creierul noi...
Consumul de ouă poate deveni o...
Conform cercetătorilor, cercetarea ADN accesibilă publicului este...
Franța acuză TikTok că promovează...
Site-ul Casei Albe susţine teoria...
Mii de oameni fac anual o operație...