Ce înseamnă, de fapt, uleiul hidrogenat din margarină
25 noi 2020 / 10:19
Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară și Biotehnologii Alimentare la USAMV Cluj, explică, pe rețelele sociale, ce înseamnă, de fapt, uleiul hidrogenat pe care-l găsim în mai multe produse alimentare.
Margarină FOTO: pixabay

Una dintre temele abordate în proiectul ”Știință cu sare și piper” al dascălului Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară și Biotehnologii Alimentare la USAMV Cluj, este uleiul hidrogenat. Acesta explică, pe Facebook, ce este acest tip de ulei și cum se obține:

”Ce înseamnă uleiul hidrogenat parțial pe care îl întâlnim în margarină și în alte produse? Hidrogenarea uleiurilor vegetale este un proces industrial important. Prin hidrogenare, uleiurile vegetale lichide sunt convertite în grăsimi solide sau semi-solide. Dacă uleiurile din margarină n-ar fi parțial hidrogenate (uleiul este hidrogenat aproximativ 20%), am turna-o și nu am intinde-o cu cuțitul. Ei bine, dacă margarina ar fi hidrogenată în proporție de 100% am avea senzația ca ungem pâinea cu ceară”.


Ştiri Recomandate

Conf univ dr Diana Loreta Paun. Foto: Facebook
EXCLUSIV
Diana Păun: campania de vaccinare anti-COVID este un succes
Vaccinarea. Foto: Pixabay
EXCLUSIV
DEZBATERE ONLINE: „Vaccinarea, prezent și viitor”
Peste 900.000 de români, vaccinați împotriva COVID
Măștile românești, sigure și de calitate
OXYCODONUM - prospect
OXYBUTYNINUM - prospect


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri