Această metodă simplă ne ajută să...
Ce înseamnă dacă vorbești singur. Poate părea amuzant, dar cineva a făcut acest lucru pentru a se îmbunătăți pe sine. De exemplu, atunci când cineva trebuie să țină un discurs în fața oamenilor, trebuie să vorbească cu el însuși în fața oglinzii. Într-adevăr, acest lucru va avea ca rezultat îmbunătățirea abilității de comunicare.
În plus, puteți să promovați contactul vizual și să încercați să faceți ce este mai bun din el. S-ar putea să nu vă imaginați niciodată că discuția interioară este foarte sănătoasă și poate promova sănătatea mintală, potrivit Dr. Health Benefits.
Una dintre beneficiile pentru sănătate ale vorbitului cu tine însuți este acela de a preveni stresul. Făcând auto-vorbire interioară, corectează modurile distorsionate de gândire și credințele autodepășitoare care duc adesea la emoții negative, cum ar fi îngrijorarea, frica, furia, depresia și vinovăția.
În acest moment, oamenii care vorbesc cu ei înșiși nu sunt deloc nebuni. Vorbirea de sine rămâne discursul intern și privat pe care îl reprezintă mintea noastră, cuvinte spuse sub respirație sau gânduri tăcute. Apoi, ca o modalitate de a preveni stresul, a vorbi cu tine însuți este un lucru de care ar trebui să se țină cont.
A vorbi cu tine însuți te va ajuta să iei o decizie. În acest caz, este posibil să ai multe gânduri despre ceva. Vorbind cu tine însuți, poți organiza ce este corect, ce este mai important și care este lucrul pe care ar trebui să îl începi mai întâi.
Un alt beneficiu pentru sănătate al vorbitului cu tine însuți este acela de a-ți permite să controlezi emoțiile. Dacă ai unele probleme, în loc să dai emoției puterea, atunci poți prefera să vorbești și să te întrebi. Întreabă-te dacă merită sau nu, În acest fel, discuția interioară te ajută să previi lucrurile rele pe care le-ai putea face sau zice cuiva.
Vorbitul cu tine însuți îți poate spori încrederea. În acest caz, poate îmbunătăți concentrarea mentală, precum și promova gândirea pozitivă. Într-adevăr, poate fi un instrument puternic pentru a stimula încrederea în sine și pentru a vă îmbunătăți capacitatea de a finaliza anumite sarcini.
Mai mult decât atât, este asociat cu un studiu care a arătat o corelație între auto-vorbire, autoeficacitatea, încrederea unei persoane în capacitatea și performanța sa. În consecință, autovorbirea interioară poate promova autoeficacitatea, ceea ce s-a tradus printr-o performanță mai bună.
Vezi și: Ucigașul tăcut cu simptome ignorate. Netratat duce la complicații grave
Vorbitul cu tine însuți poate promova sănătatea creierului. Pe măsură ce redai gândul în interior, vei putea să recunoști lucrurile. Ca urmare, va îmbunătăți performanța creierului tău. De asemenea, un studiu publicat în Quarterly Journal of Experimental Psychology a constatat că persoanele care repetă numele unui obiect pe care îl caută au reușit să îl găsească mult mai repede decât cele care au lâncezit în tăcere prin magazin.
Acest lucru poate arăta că repetarea cuvintelor în interiorul tău poate promova memoria. Astfel, poți vorbi cu tine însuți pentru a avea o memorie și un creier sănătos.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Trei factori de risc majori duc la...