Ce faceți dacă vă mușcă o căpușă. Recomandările dr Virgil Musta
13 iul, 11:55

Sezonul căpușelor
Medicul Virgil Musta explică care sunt pașii care trebuie urmați când cineva e mușcat de căpușe.

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie din Timișoara îi avertizează pe români să aibă grijă la căpușe. Acesta explică și ce trebuie făcut dacă sunteți mușcat de o căpușă:

”Prima măsura de prevenire a bolii este să depistăm căpușa în primele 24 de ore de la fixarea pe tegument și să o extragem. Acest lucru este ușor de făcut dacă seara, dupa ce am fost la iarbă verde, facem duș și căutam o eventuala excrescență pe piele, trecând ușor cu mâna pe toata suprafața corpului, chiar și prin păr. Dacă descoperim o căpușă, atunci trebuie să o scoatem”, a explicat Virgil Musta.

Dacă insecta e depistatată după câteva zile, atunci e cazul de consult medical și tratament. Boala Lyme debutează între 3 și 30 de zile de la contact. Alte simptome ale bolii Lyme sunt: dureri de cap, de mușchi și de oase, o oboseală accentuată. Netratată la timp, boala poate afecta articulațiile, inima și sistemul nervos.

”Să ne spălăm seara și să ne inspectam pielea. Să utilizam spray-uri anticăpușă, când mergem într-o zonă unde este posibil să fie căpușe. Să consultăm medicii, dacă am găsit o căpușă și nu știm de cât timp este pe piele, dacă nu am reușit să o scoatem cu totul, sau dacă apare eritemul caracteristic la locul mușcăturii de căpușă”, afirmă Virgil Musta, potrivit Antena 3.

G Ad:

 

 

Ştiri Recomandate

Tămâia, 6 beneficii NEȘTIUTE pentru sănătate
5 moduri de a scăpa de energia negativă din casa ta
Prof.dr. Gabriel Onișccu. Foto: organdonationscotland.org
EXCLUSIV
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri