Ce este parosmia, cel mai NOU simptom al infecției cu COVID-19. Medic: "Este foarte unic"
18 ian, 09:22
Pierderea mirosului este un simptom al coronavirusului, dar unii care suferă de long COVID (coronavirus de lungă durată), detectează mirosuri neplăcute la câteva luni după ce s-au infectat.
Simptome COVID-19

Președintele ORL din Marea Britanie, profesorul și chirurgul Nirmal Kumar, s-a numărat printre primii medici care au identificat pierderea mirosului ca simptom al COVID. Acesta susține că unii pacienți au raportat că simt mirosuri puternice de pește, sulf sau izuri ciudate, după ce s-au vindecat de infecție. Acest simptom poartă numele de parosmie.

Ce este parosmia

 

Este o denaturare a mirosului, afectează persoanele care suferă de coronavirus de lungă durată, în special tinerii și muncitorii din domeniul sănătății.

Nirmal Kumar numește acest fapt un simptom „foarte ciudat și foarte unic”.

Potrivit Sky News, medicul a declarat că mulți dintre pacienți experimentează halucinații olfactive, care înseamnă că simțul mirosului este distorsionat și, din păcate, neplăcut. De asemenea, această problemă afectează calitatea vieții pacienților.

Ce este long COVID

 

”Long Covid” sau ”coronavirusul de lungă durată” se poate manifesta nu doar la cei care au fost în stare gravă și au fost internați o perioadă lungă, dar și la cei care au avut o infecție ușoară. În ambele cazuri, însă, bolnavii pot experimenta probleme de respirație, oboseală cronică și stări de confuzie.


Ştiri Recomandate

INCENDIU la Spitalul de psihiatrie din Craiova! 18 pacienți și 5 cadre medicale, evacuate!
Se pregătește un lockdown? DECLARAȚIA lui Raed Arafat
TOBRAMYCINUM + DEXAMETAZONUM - prospect
IVERMECTINUM - prospect
IVABRADINUM - prospect
POSACONAZOLUM - prospect
TOBRAMYCINUM - prospect
DICLOFENACUM - prospect


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri