Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
"Au trecut exact 1.255 de zile de când am fost diagnosticat cu depresie clinică. Dar acea zi a fost prima în care am aflat despre sănătatea mintală și despre cum este o parte integrantă a modului în care ne trăim viața.", a precizat James Middleton, joi, 13 mai, pe Instagram, referindu-se la depresie.
Fratele Ducesei de Cambridge a împărtășit fanilor evoluția sa cu această boală mintală și cum natura l-a ajutat în toți acești ani să-și îmbunătățească sănătatea mintală. Plimbarea cu câinii săi, practicarea apiculturii sau drumețiile pe munte sunt câteva dintre strategiile pe care le-a folosit în aceste luni, pentru a se recupera.
Cum să recunoaștem depresia și să-i înțelegem cauzele
Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), depresia este una dintre cele mai frecvente tulburări psihice în rândul populației, afectând peste 300 de milioane de oameni la nivel global.
Caracterizată prin episoade de tristețe, prin pierderea interesului pentru activitățile zilnice, prin stimă de sine scăzută, oboseală sau lipsă de concentrare, depresia clinică sau „tulburare depresivă majoră” poate afecta „sentimentele, gândurile și comportamentul unei persoane și poate provoca o varietate de probleme fizice și emoționale", explică specialiștii de la Clinica Mayo.
În acest fel, această tulburare ne împiedică să ne desfășurăm activitățile zilnice, cum ar fi mersul la serviciu, și ne dă sentimentul că viața nu merită trăită. „Depresia înseamnă ceva mult mai grav decât o profundă tristețe sau disperare, a cărei durată se extinde dincolo de câteva zile.”, detaliază American Psychological Association (APA).
Care sunt cele mai frecvente cauze?
Depresia clinică este cauzată de un amestec de factori - genetici, sociali, de mediu, biologici și psihologici, cât și de episoade intense de stres sau traume.
Unele dintre cele mai frecvente simptome sunt următoarele:
Tristețe permanentă
Deznădejde
Sentimente de vinovăție
Furie
Nelinişte
Lipsă de concentrare
Oboseală
Insomnii
Lipsa poftei de mâncare
Durere de cap
Pierderea interesului pentru hobby-uri sau activități
Distanțarea socială față de prieteni sau familie
Gânduri despre moarte
Gânduri de sinucidere.
Vezi această postare pe Instagram
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...