Ce efecte au băuturile carbogazoase asupra vaselor de sânge

Deficiența de fier
Exercițiile fizice compensează deficiențele apărute în vasele de sânge după consumul de băuturi carbogazoase dulci.

Consumarea de băuturi carbogazoase dulci are efecte nedorite asupra vaselor de sânge, însă, susține un studiu, exercițiile fizice ar compensa aceste consecințe. Bărbați de circa 22 de ani au participat la un studiu al unor cercetători americani și au consumat zilnic, timp de 7 zile, trei băuturi îndulcite cu zahăr. Jumătate dintre aceștia au luat parte la ședințe de ciclism de intensitate moderată, timp de 45 de minute, cinci zile pe săptămână, se arată pe site-ul Societății Americane de Fiziologie.

Cercetătorii au măsurat înainte și după sport nivelul glicemiei, tensiunea arterială și funcția endotelială a participanților în brațele superioare. Nivelurile de zahăr din sânge și tensiunea arterială nu s-au modificat nici în grupul care a făcut exerciții fizice, nici în cel care n-a făcut. În schimb, s-a sesizat că efectul de dilatare a vaselor de sânge a fost redus. ”Implicarea în exerciții aerobice obișnuite cu intensitate moderată compensează declinul funcției endoteliale în urma consumului repetat de băuturi îndulcite cu zahăr. (...) Datele noastre evidențiază importanța exercițiului fizic în prevenirea disfuncției endoteliale indusă de dietele cu conținut ridicat de zahăr comune în cultura occidentală”, susțin autorii studiului.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel