CDC îndeamnă la vaccinarea împotriva rujeolei. Prima terapie genică pentru copiii cu boli genetice rare, aprobată în SUA. Știrile zilei în lumea medicală

Foto: Freepik @BillionPhotos
Știrile zilei în lumea medicală. Ce se întâmplă în lume azi, 19 martie.

Biden extinde cercetarea în domeniul sănătății femeilor, adăugând 200 de milioane de dolari pentru probleme sexuale și de reproducere

Președintele Joe Biden a semnat luni un nou ordin executiv care extinde cercetările guvernului american în domeniul sănătății femeilor, promițând în același timp 200 de milioane de dolari anul viitor pentru o mai bună înțelegere a problemelor, inclusiv a condițiilor sexuale și de reproducere. De asemenea, Biden ordonă administrației sale să raporteze progresele pe care le face pentru a șterge diferențele de gen în cercetare și să studieze cum să folosească inteligența artificială pentru a îmbunătăți cercetarea în domeniul sănătății femeilor, potrivit unui rezumat al ordinului de la Casa Albă, potrivit Reuters.

Nu există dovezi ale leziunilor cerebrale provocate de sindromul Havana, potrivit unor studii americane

O echipă de cercetare a guvernului american nu a găsit nicio dovadă fizică semnificativă de leziuni cerebrale la un grup de angajați federali care sufereau de simptomele afecțiunii "sindromului Havana", apărută în 2016, potrivit studiilor publicate luni într-o revistă medicală. Cercetătorii de la National Institutes of Health (NIH) nu au constatat, de asemenea, nicio diferență în majoritatea măsurilor clinice între un grup de 86 de angajați și membrii adulți ai familiilor lor care au raportat incidente neobișnuite de sănătate și un grup de voluntari sănătoși cu sarcini de muncă similare.

Pfizer își va reduce la 24% participația la Haleon, producătorul pastei de dinți Sensodyne

Firma Haleon a declarat luni că producătorul american de medicamente Pfizer, principalul său acționar, își va reduce participația la companie la aproximativ 24%. Pfizer, care deține în prezent o participație de 32% din Haleon, a declarat anul trecut că intenționează să își reducă participația într-o manieră "lentă și metodică" în câteva luni.

UnitedHealth spune că a avansat plăți de peste 2 miliarde de dolari către furnizori

UnitedHealth Group a declarat luni că a avansat plăți de peste 2 miliarde de dolari până în prezent pentru a oferi asistență furnizorilor de servicii medicale, afectați financiar în urma unui atac de securitate cibernetică asupra unității sale tehnologice, Change Healthcare. Compania a precizat că va începe luni să lanseze software-ul pentru cererile de rambursare a creanțelor medicale, iar acesta va deveni disponibil pentru "mii de clienți" în următoarele zile.

CDC din SUA îndeamnă la vaccinarea împotriva rujeolei, pe fondul creșterii numărului de cazuri

Centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) au emis luni un avertisment de sănătate prin care îndeamnă populația, în special copiii și călătorii internaționali, să se vaccineze împotriva rujeolei, din cauza creșterii numărului de cazuri în acest an. CDC a înregistrat 58 de cazuri de boală în 17 jurisdicții, până la 14 martie, la fel ca în tot anul 2023.

SUA aprobă prima terapie genică pentru copiii cu boli genetice rare

Autoritatea americană de reglementare în domeniul sănătății a aprobat luni terapia genetică a companiei britanice Orchard Therapeutics pentru tratarea copiilor cu leucodistrofie metacromatică (MLD), devenind astfel primul tratament aprobat în Statele Unite pentru această boală rară și ereditară. Orchard, care a fost achiziționată anul trecut de firma farmaceutică japoneză Kyowa Kirin pentru 477,6 milioane de dolari, a declarat că va oferi detalii privind prețul și disponibilitatea terapiei în cursul acestei săptămâni.

AstraZeneca va plafona costurile suportate din buzunar pentru inhalatoare în SUA, urmând demersul rivalului Boehringer

Producătorul de medicamente AstraZeneca a anunțat luni că va plafona costurile de buzunar pentru produsele sale respiratorii inhalate la 35 de dolari pe lună în Statele Unite începând cu luna iunie, după o măsură similară luată de rivalul Boehringer Ingelheim la începutul lunii. Prețurile ridicate ale medicamentelor din Statele Unite fac de ani de zile obiectul unei analize politice tot mai intense.

Kroger va vinde afacerea de farmacii de specialitate către CarelonRx de la Elevance Health

Producătorul de alimente Kroger a declarat luni că a încheiat un acord definitiv pentru vânzarea activității sale de farmacii de specialitate către CarelonRx, o unitate a companiei americane de asigurări de sănătate Elevance Health. Termenii financiari ai tranzacției nu au fost dezvăluiți.

Parlamentul gambian dezbate un proiect de lege pentru a anula interdicția privind mutilarea genitală a femeilor

Legiuitorii din Gambia au dezbătut luni dacă să abroge sau nu interdicția privind mutilarea genitală a femeilor, care a crescut în ultimii ani în ciuda campaniilor activiștilor pentru a pune capăt acestei practici. Mica națiune din Africa de Vest a impus în 2015 amenzi piperate și pedepse cu închisoarea pentru cei care efectuează circumcizia feminină, cunoscută sub acronimul FGM.

Mai mult de 60% dintre avorturile din SUA în 2023 au fost făcute cu pilula, arată un studiu

Proporția avorturilor din SUA administrate cu ajutorul medicamentelor a crescut la peste 60% în 2023, în urma unei scăderi dramatice a accesului la avorturi chirurgicale după ce Curtea Supremă a SUA a anulat hotărârea Roe vs. Wade, se arată într-un raport publicat marți. Decizia din 2022 a Curții Supreme de a pune capăt dreptului la avort a permis ca peste o duzină de state să interzică avortul cu excepții limitate și să închidă clinici, restricționând accesul la procedurile de avort chirurgical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel