Cauzele durerilor reumatice. Care sunt ZONELE cele mai afectate

cauzele durerilor reumatice FOTO: Unsplash @towfiqu barbhuiya
Durerile reumatice se resimt la nivelul articulațiilor și pot ascunde afecțiuni importante. Ce zone sunt predispuse?

Cauzele durerilor reumatice sunt un mister pentru unii dintre noi, dar aceste probleme pot ascunde adevărate patologii. Specialiștii spun că legătura dintre schimbările de vreme și durerile articulare apare doar atunci când exista deja o afecțiune articulară.

Cauze

Există două motive ale problemelor articulare, iar acestea au fost explicate de Dr. Tarek Nazer, medic primar ortopedie, la emisiunea "Vorbește lumea" de la Pro TV: "problemele sunt de natură reumatică, unde deja ne știm cu o boală reumatică și la schimbarea de vreme mereu o să resimțim sau probleme de natură ortopedică și aici este o gamă foarte largă de leziuni: leziune de cartilaj, de ligament, de mușchi, de tendoane, condrolamalacie, leziuni mici de cartilaj nu neapărat una foarte mare adică o artroză.

Poate să fie o zonă foarte mică post-traumatică sau chiar și o leziune de menisc care a degenerat cartilajul și l-a distrus și suntem foarte sensibili atunci când se schimbă vremea din cauza faptului că avem deja o problemă ascunsă și iese mai mult la suprafață atunci".

Zonele cele mai afectate

Specialistul este de părere că "cele mai mari afecțiuni le găsim la membrul anterior și mai ales la articulațiile genunchilor. Membrul superior, oarecum, este mai protejat prin faptul că mereu evităm lucrurile care ne provoacă durere atunci când este vorba de membrul superior, iar la membrul inferior nu poți să eviți să mergi pe jos, nu poți să eviți să te deplasezi și atunci, automat, se resimte mult mai mult o problemă la membrul inferior".

Ce ascunde durerea de mâini

"Durerea la nivelul membrelor poate să trădeze artrite sau tendinite. Avem tendoane care se pot inflama sau artrită reumatică sau un fel de artroză, distrugerea cartilajului datorită înaintării în vârstă sau o muncă care a solicitat articulația mâinii foarte mult, muncă repetitivă...Făcând aceeași mișcare, tu suprasoliciți tendoanele respective mult mai mult decât ele sunt dispuse se facă și atunci automat provoci o durere sau un disconfort", avertizează acesta.

Ce e de făcut?

"Dacă nu oprești activitatea pe care o faci, dacă nu faci tratament, fizioterapie, kinetoterapie, uneori tratament cu infiltrații, nu trece de la sine. Doar să faci repaus două zile și să crezi că a trecut nu ajută. De cele mai multe ori se ameliorează un pic, însă imediat ce te-ai apucat să faci ceea ce făceai apare durerea. Dacă devine o tendinită cronică, din păcate, se tratează și mai greu", dezvlăuie Dr. Tarek Nazer.

Vezi și: Artrita reumatoidă, afecțiunea dureroasă cu transmitere GENETICĂ. Cine este predispus

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel