Câte ouă este recomandat să mâncăm de Paște. Ligia Pop: Să nu ne întindem la mai mult

oua de paste foto:freepik@eyeem
EXCLUSIV
De ce este important să fim atenți la cantitatea de ouă consumate?

În prag de sărbătoare, din punct de vedere culinar, multe gospodării se pregătesc pentru tradiționala masă de Paște. Cu toate acestea, este important să fim conștienți de modul în care consumăm aceste bucate pentru a ne menține sănătatea.

Potrivit Ligiei Pop, nutriționist și autoare a 8 cărți, cheia este să mâncăm cu măsură, chiar și atunci când vine vorba de ouăle de Paște. În loc să exagerăm cu consumul, este recomandat să ne limităm la 2-3 ouă în zilele de sărbătoare, pentru a evita suprasolicitarea sistemului digestiv.

”Important este să mâncăm cu măsură. Nu fiecare ou ciocnit trebuie și mâncat imediat. În zilele de Paște, 2-3 ouă eu zic că sunt ok, să nu ne întindem la mai mult”, ne-a spus Ligia Pop, în exclusivitate pentru DC Medical.

Vezi și: Ce înseamnă culorile în alimentație. Ligia Pop: Varietatea este importantă. Ne ajută, oferă echilibru

foto: Freepik@alphacell

De ce este important să fim atenți la cantitatea de ouă consumate?

Ligia Pop ne explică că fiecare persoană are un sistem digestiv diferit, iar unii pot fi mai sensibili decât alții la consumul de ouă sau la alimente care au stat la temperatura camerei timp îndelungat. Prin urmare, este esențial să fim conștienți de propriile noastre nevoi și să nu exagerăm cu consumul de ouă, mai ales în condițiile în care acestea nu sunt depozitate corect.

Un alt aspect important pe care îl subliniază nutritionistul este modul în care păstrăm ouăle. Este recomandat să le ținem la rece, pentru a preveni creșterea bacteriilor și pentru a menține prospețimea. Astfel, reducem riscul de a dezvolta probleme digestive asociate cu consumul de alimente alterate.

Vezi și: Poluarea aerului, efecte negative. Dr. Gilda Popescu: Cel mai afectat e aparatul respirator. Apar și alte boli

”Depinde de la persoană la persoană, fiindcă sistemul digestiv diferă de la unii la alții și unele persoane chiar nu au probleme, dar altele chiar au probleme digestive, dacă consumă ouă care stau la temperatura camereu sau sunt fierte de 4 zile. Le ținem în condiții bune, peste noapte nu le ținem la căldură, căutăm să le punem la rece”, ne-a mai spus nutriționistul

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Colesterol - Foto: Freepik @Phonlamaistudio
EXCLUSIV
Cum să scazi colesterolul, glicemia și tensiunea. Medicul Doru Negru, rețeta simplă: Asta le spun tuturor

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel