Cât de importantă este masa cu familia. Avantajele la care nu v-ați gândit

Cercetătorii americani de la Universitatea din Illinois au analizat cum masa în familie afectează copiii și adulților.

Allen Barton, profesor asistent la Departamentul de Dezvoltare Umană și Studii de Familie de la Universitatea din Illinois, spune că studiul pe care l-a realizat evidențiază modalitățile prin care unele soluții - cum ar fi un accent exclusiv pe îmbunătățirea accesului la alimente sau pe îmbunătățirea pregătirii mesei și a abilităților de organizare - pot fi mai puțin eficiente dacă sunt făcute izolat.

"Orele de masă în familie sunt probabil una dintre cele mai fundamentale și frecvente sarcini în care se angajează familiile. Dacă vom îmbunătăți sănătatea copiilor și a familiilor, abordarea eficientă a orelor de masă în familie va necesita o anumită atenție", notează el. "Dar, gândindu-ne la această problemă, trebuie să evităm răspunsurile prea simpliste și să luăm în considerare abordări mai holistice ale soluțiilor."

Barton spune că studiile anterioare cu privire la orele de masă în familie au avut tendința să se concentreze fie pe accesul la alimente în comunitate și securitatea alimentară, pe comportamentele individuale în jurul activităților din timpul mesei. În cercetarea sa au fost observate peste 500 de familii cu copii. Aceștia au răspuns la o mulțime de întrebări privind securitatea alimentelor, planificarea și pregătirea alimentelor și organizarea mesei. Cercetătorii au analizat datele pentru modele și au identificat trei grupuri distincte sau profiluri de familie.

Primul profil, care cuprindea 55% din eșantion, a fost caracterizat ca fiind sigur pentru hrană și având un nivel ridicat de organizare a gospodăriei. Al doilea profil a fost la capătul opus al spectrului și a inclus 27% din eșantion. Al treilea grup de profil, care cuprindea 18% din eșantion, avea niveluri de securitate alimentară care variau între celelalte două grupuri, dar au raportat niveluri de eficacitate a planificării meselor și haos în gospodărie similar cu familiile din grupul sigur pentru alimente.

"Trebuie să ne asigurăm că familiile au acces la alimente sănătoase și se simt competente să pregătească și să planifice mesele, iar organizarea zilnică la domiciliu are o anumită stabilitate și rutină. Trebuie să înțelegem că riscul este multilateral, așa că ar trebui să evităm răspunsurile și soluțiile miopice. Trebuie să abordăm nesiguranța alimentară. Trebuie să ajutăm indivizii să își crească încrederea în pregătirea meselor, precum și în construirea unei rutine, previzibilității și organizării în viața din casă”, ​​afirmă Allen Barton, potrivit unui comunicat al universității amintite.

Constatările acestui studiu sunt importante întrucât pot ajuta familiile să facă față provocărilor cu care se confruntă în furnizarea de mese sănătoase și mese regulate de familie.

Studiul științific, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel