Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Cât de des trebuie spălată lenjeria de pat. Un medic a avertizat că nespălarea frecventă a cearșafului poate agrava afecțiunile pielii și poate cauza infecții. Înlocuirea cearșafului poate părea o sarcină anevoioasă, dar este una care ne menține sănătoși.
Un medic a avertizat că cearșaful poate adăposti bacterii, ciuperci, acarieni, celule moarte de piele și chiar materie fecală, motiv pentru care este necesar să le spălăm mult mai des decât credem.
Doctorul Poonam Desai din SUA a dezvăluit cum aceste lucruri ajung în patul nostru pe canalul ei de TikTok.
"Da, materie fecală, în special dacă dormi dezbrăcat, dacă dormi cu animale de companie, dacă dormi cu copiii sau dacă faci alte activități în pat, poți avea materie fecală pe cearșafurile tale.
Bacteriile fecale din materiile fecale pot crește, iar toți acești acarieni, piele moartă, materie fecală și bacterii și ciuperci pot duce la exacerbarea astmului, eczemelor, pot provoca erupții cutanate și chiar infecții", a spus dr Poonam Desai, potrivit Express.
Lenjerie de pat - FOTO: Freepik@detry
Dr. Desai a menționat că s-a efectuat un studiu care a arătat că unii bărbați singuri nu își spală cearșafurile timp de cel puțin patru luni. Așadar, cât de des ar trebui să spălați cearșaful? Răspunsul este o dată pe săptămână, conform dr. Desai.
"Asigurați-vă că nu uitați de fețele de pernă, husele de pilotă, cuverturile, husele pentru cuverturi, acestea sunt importante și ele", a mai spus medicul.
Hainele de iarnă precum eșarfele, mănușile și căciulile erau, de asemenea, spălate rar, chiar dacă mănușile pot acumula ușor germeni.
Cu toate acestea, oamenii s-au dovedit a fi mai curați când vine vorba de prosoape - 40% dintre oameni le spălau după fiecare utilizare, iar 45% se asigurau că sunt spălate după cinci utilizări.
Vezi și: Ce se întâmplă în câteva minute cât este folosită lampa UV. Cât de mult îți deteriorează unghiile
Majoritatea țesăturilor pot fi spălate la o temperatură caldă de 40°, deoarece aceasta ajută la îndepărtarea murdăriei, a uleiurilor naturale ale corpului și la eliminarea germenilor.
Cearșaful din mătase ar trebui spălat la o temperatură mai scăzută de 30°, cu un detergent ușor, non-biologic sau un detergent special pentru mătase.
Majoritatea mașinilor de spălat moderne au un ciclu dedicat pentru spălarea cearșafului - alternativ, este recomandat să utilizați un ciclu normal, delicat. Folosirea unui ciclu de spălare intensiv poate face ca cearșaful să se încurce și să deterioreze fibrele.
Lenjeria din mătase ar trebui spălată cu un ciclu delicat pentru a proteja fibrele naturale. Sfat util - plasați articolele din mătase într-un sac de spălat pentru a preveni încurcarea și agățarea fibrelor.
Dacă spălați o față de pernă sau o husă de pilota cu modele sau culori, nu uitați să le întoarceți pe dos înainte de a le pune la spălat pentru a proteja culorile, potrivit Soak and Sleep.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...