Cât de des trebuie să îți speli sutienul. Cum să îți dai seama că trebuie înlocuit

cat de des trebuie sa iti speli sutienul - FOTO: Freepik@
Cât de des trebuie să îți speli sutienul. Ce boli riști dacă nu faci acest lucru.

Cât de des trebuie să îți speli sutienul. Infecțiile cu drojdie, dermatita de contact și alte probleme pot rezulta din faptul că nu vă spălați lenjeria intimă.

Deși nu este o parte vizibilă a unei ținute, sutienul ajută la netezirea aspectului dvs. și, în același timp, vă susține pielea și țesuturile într-un mod care poate preveni problemele de spate.

Care sunt riscurile purtării unui sutien murdar

Este important să înțelegem de ce purtătoarele ar trebui să își curețe sutienele din când în când, indiferent dacă acestea sunt vizibil murdare sau nu.

Riscurile de a purta un sutien murdar includ bacteriile care se pot freca de piele și pot provoca o infecție, potrivit Dr. Leah Ansell, dermatolog certificat în New York.

”Infecțiile cu drojdie sunt frecvente sub sân și sunt cauzate de o drojdie numită Candida. Drojdiei îi plac locurile întunecate și umede. De aceea sunt frecvente în acea zonă. Ele pot fi exacerbate de purtarea sutienului dacă nu sunt spălate corespunzător”, a spus ea.

O bună curățare va curăța sutienul și de resturi, ”cum ar fi pielea moartă care se exfoliază în mod natural, murdăria și transpirația”, a adăugat Ansell.

Laura Burke, stilist de lenjerie intimă și expert certificat în ajustarea sutienului la Fit by Burke din New York, a declarat că forma sutienului este modicată de căldura naturală emanată de corp.

”Spălându-l îl va ajuta să revină la forma sa naturală. Căldura corpului nostru are un impact asupra țesăturii. De aceea, trebuie să lăsăm sutienele să se odihnească între două purtări, pentru a reveni la forma sa și a continua să vă susțină cât mai bine”, a spus ea.

În plus, aceasta a subliniat că sutienele care au acea bucată de metal pot fi extrem de periculoase.

”Când acea pânză care acoperă metalul se uzează și metalul devine expus, chiar dacă nu este complet vizibil, poate provoca alergii. Metalele expuse din sutiene pot, de fapt, să provoace dermatită de contact iritantă sau dermatită de contact alergică”, a spus Burke.

Vezi și: Scaunul moale, semn al unui cancer agresiv. Care sunt celelalte simptome care trebuie să te alarmeze. Femeile sunt cele mai predispuse

Cât de des ar trebui să vă curățați sutienele

”Sutienele pot fi purtate de trei sau patru ori înainte de a fi spălate. Dar depinde de tipul de sutien. Sutienele sport, de exemplu, pot fi spălate după fiecare purtare”, a spus Burke.

Piesele de lenjerie de zi cu zi pot fi spălate cam o dată pe săptămână.

Care este cel mai bun mod de a spăla sutienele

Întrebarea nu este doar cât de des ne curățăm lenjeria intimă, ci și ce metode folosim pentru a face acest lucru.

Consensul este că, având în vedere fragilitatea lor, sutienele ar trebui spălate cu grijă - dar asta nu înseamnă neapărat că trebuie evitate mașinile.

”Spălați-vă sutienele într-un ciclu delicat sau de spălare manual. Dacă le spălați împreună cu alte haine, cel mai bine este să le puneți într-o pungă de lenjerie pentru a le proteja”, a sfătuit Burke.

Dacă le aruncați în mașina de spălat, veți dori să urmați câteva sfaturi de la Burke.

”Nu uitați să agățați mai întâi toate sutienele pentru a vă asigura că nu se agață unele de altele”, a spus ea, sugerând în continuare să luați în considerare posibilitatea de a face o ”încărcare numai cu sutiene”.

Vezi și: Boala de care suferă majoritatea vârstnicilor fără ca măcar să știe. Este deranjantă, dar pusă pe seama bătrâneții. Poate da complicații grave

Cum știi dacă este timpul pentru un sutien nou

”O bună regulă de bază este să vă donați sutienul după ce împlinește prima zi de naștere”, a sfătuit Burke, menționând, totuși, că majoritatea femeilor ”îl păstrează mult mai mult decât atât”.

Dacă sunteți în căutarea unui termen și mai detaliat, Burke a oferit un ghid util.

”Când cumpărați pentru prima dată un sutien, ar trebui să îl purtați pe primul sau pe cel mai liber cârlig și ochi. Pe măsură ce îl purtați și îl spălați, se va întinde. Așa că continuați să treceți la mijlocul și ultimul cârlig și ochi pe parcursul anului de purtare. Odată ce se află pe cel mai strâns cârlig și ochi și nu mai oferă suport așa cum a fost odată, este timpul să renunți la el”, a spus ea.

Explicând sfatul, Burke a spus că majoritatea susținerii unui sutien provine de la bandă. Așa că atunci când acea porțiune a lenjeriei începe să se ridice și partea din față a sutienului nu mai este plană, funcția sa se diminuează și ea.

Ansell, între timp, a sugerat să cumpărați un nou sutien imediat ce orice metal începe să iasă prin cel pe care l-ați folosit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel