Durerea și disconfortul în jurul...
Oricine a ținut o dietă sau a încercat în alt mod să slăbească a urmări progresul urcând regulat pe cântar. Dar cât de des ar trebui făcut acest lucru?
Există multe motive posibile pentru care greutatea corporală poate varia de la o zi la alta. Prin urmare, dacă urci pe cântar nu din curiozitate, ci de dragul urmăririi fluctuațiilor de greutate, trebuie să știi cât de des și corect ar trebui făcut acest lucru.
Pentru a obține cele mai precise cifre ale scăderii în greutate, trebuie să urmezi câteva sfaturi.
1. Cântărește-te la aceeași oră a zilei, astfel încât comparația cu rezultatele anterioare să fie cât mai precisă posibil.
2. Mergi la toaletă înainte de a te cântări.
Dieta cu ouă: beneficii, contraindicații și meniul pentru 7 zile
3. Poartă cât mai puțin îmbrăcăminte atunci când te cântărești.
4. Așează cântarul pe o suprafață dură și plană. Pus pe o suprafață neuniformă, cântarul nu va arăta greutatea corectă.
5. Stai pe cântar nemișcat, desculț și distribuie greutatea uniform, pe ambele picioare.
6. Dacă te cântărești săptămânal, amintește-ți să te cântărești în aceeași zi a săptămânii.
Masajul are multiple beneficii pentru sănătate: șase motive să mergi la un maseur
Deși cântărirea în mod regulat te poate ajuta să rămâi pe drumul cel bun în procesul de slăbire, este important să nu fii stresat din cauza rezultatelor.
Unele persoane pot renunța la dietă, dacă nu văd cifre mai mici pe cântar. Cântărirea prea deasă și lipsa progreselor pentru o perioadă lungă de timp poate duce la obiceiuri nesănătoase, cum ar fi mâncarea neregulată sau chiar înfometarea.
Alte persoane renunță la procesul se slăbire și nu mai au grijă la alimentele consumate într-o zi. De asemenea, este important să nu uiți că efectul unui platou, în procesul de pierdere în greutate, este un fenomen normal. Prin urmare, dacă observi că cifrele cântarului rămân neschimbate ar trebuie să fii atent la unele detalii.
Stimulează colagenul cu cinci produse naturale: pielea ta va fi tânără și luminoasă
Poate că ai câștigat masă musculară, de aceea cifrele sunt la fel. În acest sens, poți încerca să-ți măsori talia, pentru a vedea cum se schimbă corpul.
Se crede că, în decurs de doi ani, de la pierderea în greutate, oamenii au tendința de a câștiga înapoi două treimi din kilogramele pierdute. Dar, dacă te cântărești în mod regulat, vei avea mai mult succes în a slăbi și a te menține pe termen lung.
În acest fel, vei urmări progresul de pierdere a kilogramelor și vei avea grijă să nu te mai îngrași, dacă nu vrei.
Dacă urci pe cântar cel puțin o dată pe săptămână, s-ar putea să ai mai mult succes în a pierde kilogramele în plus decât cei care o fac mai rar.
Cântărindu-te o dată pe săptămână, poți monitoriza nu doar cifrele de pe cântar, ci și cantitatea de grăsime din organism. Pe măsură ce numeri kilogramele pierdute, vei observa că și hainele stau mai lejer.
Dacă vrei cu adevărat să slăbești, experții îți recomandă să urci pe cântar în fiecare zi. Oamenii care se cântăresc zilnic au mai mult succes în a pierde în greutate decât cei care o fac o singură dată pe săptămână.
Unul dintre cele mai mari beneficii ale cântăririi zilnice poate fi faptul că poți face mici schimbări, care să te mențină pe drumul cel bun. Un alt beneficiu este că, văzând micile victorii, te vei simți mai concentrat pentru a-ți atinge scopul propus.
Cel mai important lucru când vine vorba despre cântărirea săptămânală sau zilnică este momentul când urci pe cântar. Majoritatea experților sunt de acord că cel mai bine este să te urci pe cântar dimineața. Acest lucru trebuie să devină un obicei.
Carnea roșie, benefică în anumite condiții. Carniciu: Nu vă mai feriți de ea
Dacă observi că numărul de pe cântar crește în timpul săptămânii, atunci îți poți schimba obiceiurile zilnice: dieta și activitatea fizică.
Cântărirea dimineața devreme, pe stomacul gol, îți permite să realizezi că, în timpul zilei, greutatea va crește și va scădea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Durerea și disconfortul în jurul...
Vitamina D, supranumită ”vitamina...
Printr-un gest care durează doar...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
La vârsta a doua, prevenția...
Diabetul nu doare, dar dacă simți...