Carne din celule stem, produsă de cercetători

Carnea roșie FOTO: pexels.com
Cercetători din China au creat 5 grame de carne din carne obținută din celule stem musculare de la porc.

Carne, celule stem. O echipă de oameni de ştiinţă din China a produs 5 grame de carne obţinută din celule stem musculare de provenienţă animală, a anunţat o universitate din provincia Jiangsu, citată de Xinhua. Universitatea de Ştiinţe Agricole din Nanjing a anunţat joi că echipa condusă de Zhou Guanghong a recoltat carnea obţinută după ce a cultivat timp de 20 de zile celule stem din muşchi de porc, potrivit Agerpres.

Este prima carne dezvoltată în China din celule stem musculare, potrivit Asociaţiei Chineze a Societăţilor de Ştiinţe Agricole, care a condus o evaluare a acestei tehnologii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel