Care sunt cele mai bune vitamine și minerale pentru sistemul imunitar

Unele vitamine sunt mai bune dacă le obții din alimente
Iată care sunt cele mai bune vitamine și minerale care ajută la susținerea sistemului imunitar, necesare mai ales în contextul pandemiei. 

Există câteva vitamine și minerale cheie despre care se știe că ajută la susținerea sistemului imunitar.

Dacă alegeți o dietă sănătoasă și variată, cu multe fructe și legume, ar trebui să puteți obține toți nutrienții de care aveți nevoie.

Vitamina A - aceasta susține funcționarea normală a sistemului imunitar, deoarece se crede că ajută la dezvoltarea unui tip de celule albe din sânge care produc anticorpi. Unele surse de vitamina A includ ouă, legume cu frunze verzi închise și ulei de ficat de cod.

Vitamina C - aceasta poate ajuta la susținerea funcțiilor celulare necesare sistemului imunitar. Portocale, suc de portocale, broccoli, roșii, căpșuni și ardei roșii / verzi sunt cea mai bună sursă.

Vitamina D - aceasta vă va ajuta să vă mențineți sistemul imunitar puternic, cu capacitatea de a lupta împotriva infecțiilor rapid. Deoarece cea mai mare parte a vitaminei D este primită din lumina soarelui, guvernul britanic recomandă un supliment zilnic între octombrie și martie.

Zinc - acesta contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar și poate fi găsit în fructele de mare, carnea roșie, nautul, ouăle, semințele de dovleac și floarea soarelui. Aveți grijă să nu consumați mai mult decât doza zilnică recomandată, care este de 25 mg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

maioneza de post foto: freepik@atlascompany
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel