Această vitamină îți protejează...
Infarctul miocardic este o afecțiune gravă cauzată de blocarea fluxului sanguin către o parte a mușchiului inimii. Infarctul poate duce la leziuni ale țesutului cardiac și necesită intervenție medicală de urgență.
Recuperarea după infarct este un proces complex, care variază în funcție de severitatea infarctului, promptitudinea și calitatea tratamentului, precum și de factorii individuali ai pacientului.
Vezi și: VSH mare: cauzele care duc la creșterea lui. Analiza pe care să o faci dacă ai un VSH mare
"Cel mai repede, un pacient beneficiază de recuperare aproape totală în primele 2h. Asta înseamnă o atitudine foarte vie, activă, atât a lui, cât și a celor din jurul lui. Pe măsură ce trec 6h, încă e bine, după 12h deja suntem la limită.
După 24h consecințele sunt serioase.
Să nu uităm că pacienții pot să nu aibă neapărat o singură arteră afectate. Ei pot să aibă două artere afectate, trei artere afectate, iar dacă una dintre ele se închide cu un infarct acut, cu atât mai mult scade rezerva, să spunem miocardică, care poate răspunde la păstrarea tensiunii și pulsului în momentele următoare.
Și de multe ori pacientul intră în șoc cardiogenic, ceea ce reprezintă o complicație de temut și care se rezolvă sigur în centrele adevărate.
E nevoie de defibrilator, e nevoie de supraveghere de terapie intensivă cardio-coronariană se numește.
Din această cauză lucrurile devin din ce în ce mai complicate și consecințele și calitatea vieții ulterioare, ceea ce contează foarte mult", a declarat dr. Rodica Niculescu, medic Cardiologie Intervențională la Spitalul Clinic SANADOR, pentru DC Medical.
Perioada imediată după un infarct este critică. Majoritatea pacienților sunt internați în unități de terapie intensivă pentru monitorizare și tratament intensiv. Durata spitalizării poate varia de la câteva zile până la două săptămâni, în funcție de complexitatea cazului.
Potrivit unui studiu publicat în "Journal of the American College of Cardiology", durata medie de spitalizare pentru pacienții cu infarct miocardic fără complicații este de aproximativ 5 - 7 zile.
După faza acută, reabilitarea cardiacă devine esențială pentru recuperare. Potrivit "European Health Journal", reabilitarea cardiacă ar trebui să înceapă cât mai curând posibil după stabilizarea pacientului, de obicei în primele 2 - 4 săptămâni după infarct.
Ei bine, recuperarea completă după un infarct miocardic poate dura de la câteva luni la un an, în funcție de gravitatea infarctului și de aderența pacientului la programul de recuperare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Această vitamină îți protejează...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Trei factori de risc majori duc la...
Zgomotul alimentar, o preocupare...