Care este cea mai scumpă friptură din lume. Explicația științifică

Carne  FOTO: Pixabay
Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară și Biotehnologii Alimentare la USAMV Cluj, vorbește într-un video despre cea mai scumpă carne din lume.

”V-ați întrebat vreodată care este cea mai scumpă și rară friptură din lume? Unii dintre voi ați aflat cu o zi înainte că este vorba despre carnea Wagyu, a cărei kilogram ajunge la prețul de 400 de dolari, iar animalul de la care provine această carne poate să valoreze chiar și 30.000 de dolari!””, se întreabă Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară și Biotehnologii Alimentare la USAMV Cluj, într-un recent episod din proiectul său ”Știință cu sare și piper”.

Carnea Wagyu, spune profesorul, este ”un aliment rar, foarte scump și extrem de apreciat de către gurmanzi”, provine de vitele japoneze Wagyu, iar ”un kilogram din această carne ajunge să coste până la 400 de dolari, iar o vacă se vinde cu cel puțin 30.000 de dolari”.

Însă, continuă el, ceea ce face carnea atât de spectaculoasă este aspectul ei ”marmorat”. Ce înseamnă asta? Dan Vodnar explică:

”Grăsimile sunt distribuite practic uniform în bucata de carne. Grăsimea împreună cu fibrele musculare vor crea și vor produce o aromă intensă și unică. În plus, carnea de vită Wagyu conține un grup de enzime specifice care descompun și frăgezesc carnea. n Japonia, vitele Wagyu au o existență nerestricționată la costuri pentru a îndeplini cele mai înalte standarde de calitate a cărnii. Se spune că unii fermieri își masează vacile pentru a menține mușchii fragezi și le hrănesc cu bere rece pentru a acumula și a crește nivelul de grăsime. Aceste activități necesită mult timp și efort în așa fel încât carnea de vită Wagyu de cea mai înaltă calitate ajunge să coste până la 400 de dolari pe kilogram”.

De ce este carnea Wagyu atât de scumpă puteți vedea într-un video explicație realizat de jurnaliștii de la Business Insider.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel