Cărbunele activ, minunea pentru TEN. Cum se aplică. Marinescu: Le recomand tuturor doamnelor care vor să se simtă fabulos în pielea lor

Carbunele activ - Foto: Freepick @atlascompany
EXCLUSIV
Cărbunele activ a devenit ultima tendință în materie de frumusețe. Ce este cărbunele activ și cât de important este pentru înfrumusețare. 

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, ne-a vorbit despre îngrijirea pielii în sezonul rece și despre cărbunele activ, ingredientul minune în cremele pentru luminozitate.

Cărbunele activ este o pulbere neagră, inodoră și fără gust, care a fost folosită din cele mai vechi timpuri pentru a trata diverse afecțiuni.

În zilele noastre, este utilizat cel mai frecvent în mediul medical pentru a trata supradozele de medicamente sau ca remediu de urgență împotriva otrăvurilor. Se crede că acesta oferă și alte câteva beneficii, inclusiv mai puține gaze și flatulență, niveluri mai scăzute de colesterol și îmbunătățirea funcției renale. Unii oameni susțin că ajută la albirea dinților, filtrează apa și chiar vindecă mahmureala.

Datorită abilităților sale de purificare, cărbunele activ a devenit un ingredient popular în industria de înfrumusețare. Acest produs versatil este folosit în măștile de față pentru a scoate punctele negre nedorite, în produsele de îngrijire a părului pentru a calma mâncărimile și descuamările scalpului și în pasta de dinți pentru a face dinții mai strălucitori.

Cărbunele activ a devenit ultima tendință în materie de frumusețe.

În plus, cărbune activ, este fabricat din materiale bogate în carbon, cum ar fi lemnul, rumegușul, turba, cărbunele, coaja de nucă de cocos și petrolul. Cărbunele devine "activat" atunci când este tratat cu oxigen, dioxid de carbon, abur și acizi. Acest proces de activare creează găuri microscopice în cărbunele de lemn, făcându-l mai poros decât cărbunele de lemn inactivat. Cărbunele activat acționează ca un magnet, atrăgând și eliminând toxinele.

De-a lungul zilei, toxinele se infiltrează în epidermă, stratul cel mai exterior al pielii și cel mai mare organ al corpului uman. Pielea noastră este foarte sensibilă la poluările externe - razele UV dăunătoare, fumul de țigară, temperaturile extreme și produsele cosmetice agresive. Aceste diverse toxine se pot acumula în timp și pot forma pori înfundate. Aici intervine cărbunele activ.

De ce să-ți pui BANANĂ pe picioare. Trucul genial pentru care ne vei mulțumi

Măștile de față cu cărbune sunt agentul de detoxifiere perfect

Odată aplicate pe față, acestea absorb toxinele și uleiurile.

Acest lucru minimizează aspectul porilor (porii dilatați sunt rezultatul murdăriei și al murdăriei) și elimină uleiurile în exces. Dacă ai pielea grasă sau cu tendință acneică, ar trebui să iei în considerare adăugarea măștilor de față cu cărbune în rutina ta de îngrijire a pielii. În timp ce măștile de față cu cărbune fac minuni, acestea sunt menite să fie folosite doar de una-două ori pe săptămână.

"Este important să folosim măști dedicate luminozității. De exemplu, un ingredient minunat este cărbunele activ pe care îl folosesc într-o mască de luminozitate și este un ingredient care se va vedea, a cărei folosiri se va vedea pe tenul nostru în sensul cel mai bun posibil.

Cărbunele activ are calitatea de a normaliza secreția de sebum, apariția punctelor negre, de a lumina tenul și de a elimina treptat hiperpigmentarea.

În plus, are calitatea de a lăsa tonusul tenului la nivelul la care trebuie. O recomandare pe care o fac doamnelor cu care interacționez în cabinet este creme Be White.

Recomandarea mea este să fie folosită seara și să fie folosită o doză împreună cu crema pe care o folosim în mod normal. De exemplu, cu vaccin pentru ten sau împreună cu o cremă de hidratare, pentru că este esențial în perioada această să facem hidratare.

Așa că pe perioada de toamnă sunt câteva lucruri care trebuie schimbate:

- Să introducem retinoizi

- Să introducem antioxidanți

- Să avem grijă de luminozitatea tenului

- Să aducem active care să ajute la normalizarea hiperpigmentării tenului și să curețe tenul încet, încet

- Să facem scrub-uri dedicate tipului de ten, nu cu unele agresive dacă tenul nostru este fragil

- Să ne hidratăm. O condiție importantă a oricărei persoane care vrea să se simtă fabulos în pielea ei", a declarat Ioana Marinescu, în exclusivitate pentru DC Medical. 

Produsele de curățare a feței au rolul de a îndepărta celulele moarte ale pielii, machiajul, murdăria și uleiul.

Produsele de curățare cu cărbune fac un pas în plus cu proprietățile lor antibacteriene și antifungice. Cărbunele activat aspiră murdăria și murdăria din porii dumneavoastră, împiedicând în același timp formarea bacteriilor scârboase.

Dana Săvuică, despre diagnosticul primit pe foaia de analize: Am vrut să știu ce e cu mine. De 10 ani duc frica asta

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel