Caraș-Severin: Două căsuțe de prim ajutor pe caniculă, instalate la Reșița

Canicula poate crea probleme de sănătate  FOTO: pixabary
Primăria municipiului Reșița, județul Caraș-Severin a montate două căsuțe, pentru perioada de caniculă, dotate cu cele necesare, care vor funcționa, zilnic, între orele 11.00 și 18.00. Județul este sub cod galben de caniculă inclusiv marți.

Județul Caraș-Severin este sub cod galben de caniculă de luni dimineață, iar valurile de căldură vor face mercurul din termometre să urce la peste 38 de grade și marți. La Reșița, autoritățile au luat măsuri, monttând două căsuțe în care se va acorda prim-ajutor persoanelor afectate de căldură.

„Cele două căsuțe sunt dotate cu climatizare, cu apă rece și cu câte un pat. Una dintre căsuțe este amplasată în Parcul Tricolorului, iar una în Parcul Cărășana. De asemenea, colegii noștri de la Direcția Asistență Socială monitorizează în permanență bătrânii și persoanele cu dizabilități", a declarat luni, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Primăriei Reșița, Andrei Apostol.

Deși până luni seara nu s-a apelat la serviciile Direcției de asistență socială, Andrei Apostol spune că există disponibilitatea de a ajuta persoanele care nu pot ieși pe căldură afară, pentru a-și face cumpărăturile. Aceste servicii se referă doar la aprovizionarea cu alimente de bază, cu apă și fructe ori cu medicamente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel