Capitala Australiei, în carantină după ce s-a depistat un singur caz de COVID, varianta Delta

Coronavirus carantina. Foto: Pixabay
Autoritățile din Australia au dispus intrarea capitalei Canberra în carantină după ce au înregistrat un prim caz de COVID - tulpina Delta.

Oficialii din Australia au băgat pentru o săptămână în carantină capitala Canberra. Măsura vine după ce s-a depistat un singur caz de COVID, tulpina Delta, și a fost luată această decizie radicală de carantină cu gândul prevenirii unei posibile epidemii.

Astfel, circa 400.000 de locuitori au intrat în izolare.

”Este cel mai grav risc sanitar întâmpinat în teritoriu de la începutul anului şi chiar de la începutul pandemiei”, a considerat Andrew Barr, şeful de guvern al teritoriului capitalei australiene. El a indicat că o persoană testată pozitiv pentru COVID-19 a fost în contact cu populația într-un moment când era contagioasă. Contagiozitatea ridicată a tulpinii indiene (Delta) a SARS-CoV-2 a schimbat abordarea autorităților, care adoptaseră strategia „Zero COVID”.

Alte circa zece milioane de oameni, din cele mai mari orașe ale țării, Sydney și Melbourne, se află în carantină. Miercuri s-a dispus intrarea în izolare a unei părți din vestul statului New South Wales, arată Antena 3.

Varianta Delta (indiană) a COVID ar fi la fel de transmisibilă ca varicela, susține un document al CDC, Centrul de Control și Prevenție al Bolilor din SUA. Iar cazurile cu varianta Delta a coronavirusului se înmulțesc pe zi ce trece pe glob, iar această tulpină a coronavirusului duce la forme severe care ajung la Terapie Intensivă.

Centrul de Control și Prevenție al Bolilor din SUA (CDC) a dat publicității un act prin care atestă faptul că varianta Delta a coronavirusului este la fel de transmisibilă ca varicela. Documentul, o prezentare cu slide-uri, scoate la înaintare date care arată faptul că persoanele vaccinate complet pot răspândi varianta indiană a virusului la fel de repede ca cei nevaccinați. Directorul CDC, dr. Rochelle Walensky, a confirmat spusele documentului, publicat în presa americană, potrivit DC News.

Reprezentanții Centrelor americane pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au declarat marți, 27 iulie, ca în școli să se poarte măști, indiferent că e vorba de profesori, elevi sau vizitatori și indiferent dacă aceștia sunt sau nu vaccinați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel