Caniculă: cum să faceți față temperaturilor ridicate. Recomandări ale specialiștilor

Canicula poate crea probleme de sănătate  FOTO: pixabary
Cum în următoarele zile vremea va fi caniculară, medicii vă reamintesc să respectați câteva lucruri ca să treceți cu bine peste aceste temperaturi.

Caniculă, recomandări. Caniculă se anunță și zilele următoare, în toată țara. Iar temperaturile peste normal și disconfortul termic pot crea o serie de probleme de sănătate, celor mici și vârstnicilor.

Medicul primar Silvia Nica, specializat în Medicină de urgență, șef UPU la Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB), face câteva recomandări pe Facebook-ul spitalului.

Acestea sunt:

- Evitați plimbările prin soare între orele 11.00- 17.00;
- Evitați să mergeți încontinuu prin soare și intrați, din când în când, în locuri umbrite ori ventilate corespunzător ca să puteți face față stresului termic;
- Consumați doi litri de lichide zilnic, preferabil apă, nu sucuri cu zahăr și adaos de conservanți;
- Lichidele pot să fie reci, dar nu exagerat de reci;
- Evitați consumul de alcool, dar şi băuturile cu un conţinut ridicat de cofeină;
- Consumați fructele și legume proaspete;
- Purtați haine din țesături naturale gen bumbac, mătase, in, haine de culoare deschis. Purtați pe cap pălării de soare sau șepci;
- Folosiți creme cu factor de protecţie ridicat;
- Dacă vă aflați la mare sau la ștrand, nu intrați în apa rece înfierbântați, după ce ați stat mult timp la soare, fiindcă aparatul cardiovascular poate fi sever afectat;
- Dacă suferiți de diferite afecțiuni este bine ca în această perioadă să consultați medicul curant, în vederea adaptării schemei terapeutice la condițiile existente.

Specialistul SUUB mai amintește: „Din cauza expunerii la soare ne putem confrunta cu diverse afecțiuni, de la edemul de căldură (anumite părți ale corpului rețin apa în exces și se umflă) până la șocul termic. Pot apărea arsurile solare și, nu în ultimul rând, din cauza deshidratării și pierderii de săruri prin transpirație pot apărea complicații ale unor boli cronice".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel