Caniculă, cardiaci: sfaturile medicilor de la Spitalul Militar București

Canicula poate crea probleme de sănătate  FOTO: pixabary
Canicula poate crea probleme cardiacilor, dar nu numai. De aceea, subliniază medicii, e bine să luați măsuri de precauție.

Caniculă, cardiaci. Hidratarea corespunzătoare, adică peste 2 litri de apă zilnic, și luarea medicației de către hipertensivi sunt două dintre aspectele de care oamenii cu afecțiuni cardiace ar fi bine să țină cont pe temperaturi caniculare, susține prof. dr. Dragoș Vinereanu, medic primar cardiolog la Spitalul Universitar de Urgență București.

"Căldura mare generează un stres de adaptare, adică organismul trebuie să se adapteze la aceste temperaturi ridicate. Totodată, căldura mare determină transpirații, care duc la deshidratare. Iar deshidratarea are efecte negative asupra aparatului cardiovascular", afirmă acesta pe contul de Facebook al Spitalului Militar București.

Potrivit specialistului, când apare deshidratarea există o reducere a valorilor tensiunii arteriale. Iar când vine vorba de hipertensivi, s-ar putea ca tensiunea arterială să scadă. Hipertensivilor li se recomandă să nu-și reducă medicația, ci să se hidrateze corect.

Un alt sfat al acestuia este "să evităm stresul termic, adică trecerile bruște de la rece la cald. Adică să nu stăm în aer condiționat la temperaturi de 16, 18 grade Celsius, ci la temperaturi de 22, 23 de grade, iar când ieșim afară, să stăm perioade scurte, pe cât posibil și să nu stăm în soare, să mergem pe la umbră și să avem capul acoperit de șapcă ori pălărie de culoare deschisă". Iar pentru o bună circulație și o transpirație normală sunt recomandate "haine de culoare deschisă și cât mai lejere care să permită o respirație corectă a pielii".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel