Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Când se îngrașă de fapt copiii, în timpul școlii sau în vacanță?
09 oct, 23:31
Un nou studiu aduce dovezi care arată care sunt de  fapt perioadele în care se îngrașă copiii și adolescenții. 
Școlarii și liceenii vor sta acasă și vineri

Studiile recente sugerau că, de fapt, copiii au tendința de a câștiga cea mai mare greutate în timpul verii – adică în timpul vacanței. Cu toate acestea, școlile sunt „pedepsite" și „bănuite" de furnizarea de alimente și băuturi nesănătoase, împreună cu scăderea activității fizice.

Un nou studiu publicat în jurnalul Obezitatea pediatrică (Pediatric Obesity), care a analizat datele din 2010 până în 2015, a confirmat că indicele de masă corporală al copiilor și al adolescenților din Wisconsin a crescut în general spre sfârșitul verii și apoi a scăzut toamna.

Dar, pentru copiii și adolescenții care erau mai grei la începutul școlii, indicele de masă corporală a crescut mai persistent până în primăvară.

Descoperirile ar putea avea implicații importante pentru proiectarea și calendarul inițiativelor de prevenire a obezității bazate pe școală, cel puțin în Statele Unite, acolo unde a fost realizat studiul.

„Educația continuă privind alimentația sănătoasă și activitatea fizică regulată are sens pentru toți copiii. Dacă descoperirile noastre pot fi confirmate în studiile de urmărire, acestea indică faptul că adolescenții care sunt deja afectați de obezitate ar putea beneficia de sprijin suplimentar pentru managementul greutății, la începutul anului școlar", a declarat autorul principal Jeffrey VanWormer, doctor, de la Institutul de cercetare clinică Marshfield, din Wisconsin, citat de Wiley.


Ştiri Recomandate

Creier activ: cum să-ți menții creierul tânăr și la vârste înaintate
Fibroza chistică: boala genetică poate da simptome și purtătorilor, care nu fac boala
Acneea și depresia, conexiune stranie care durează doar câțiva ani
5 lucruri pe care orice femeie ar trebui să le știe despre cancerul ovarian
Produse din plante care interacționează cu medicamentele. Ce să eviți
Rujeolă în copilărie, risc crescut pentru o boală pulmonară cumplită la vârstă adultă
Comentarii