Când se îngrașă de fapt copiii, în timpul școlii sau în vacanță?

Un nou studiu aduce dovezi care arată care sunt de  fapt perioadele în care se îngrașă copiii și adolescenții. 

Studiile recente sugerau că, de fapt, copiii au tendința de a câștiga cea mai mare greutate în timpul verii – adică în timpul vacanței. Cu toate acestea, școlile sunt „pedepsite" și „bănuite" de furnizarea de alimente și băuturi nesănătoase, împreună cu scăderea activității fizice.

Un nou studiu publicat în jurnalul Obezitatea pediatrică (Pediatric Obesity), care a analizat datele din 2010 până în 2015, a confirmat că indicele de masă corporală al copiilor și al adolescenților din Wisconsin a crescut în general spre sfârșitul verii și apoi a scăzut toamna.

Dar, pentru copiii și adolescenții care erau mai grei la începutul școlii, indicele de masă corporală a crescut mai persistent până în primăvară.

Descoperirile ar putea avea implicații importante pentru proiectarea și calendarul inițiativelor de prevenire a obezității bazate pe școală, cel puțin în Statele Unite, acolo unde a fost realizat studiul.

„Educația continuă privind alimentația sănătoasă și activitatea fizică regulată are sens pentru toți copiii. Dacă descoperirile noastre pot fi confirmate în studiile de urmărire, acestea indică faptul că adolescenții care sunt deja afectați de obezitate ar putea beneficia de sprijin suplimentar pentru managementul greutății, la începutul anului școlar", a declarat autorul principal Jeffrey VanWormer, doctor, de la Institutul de cercetare clinică Marshfield, din Wisconsin, citat de Wiley.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel