Când se face înlocuirea genunchiului. Recomandări medicale de la Harvard

Genunchi
Persoanele sub 60 de ani sunt încurajate să întârzie înlocuirea totală a genunchiului dacă se poate, recomandă experții Școlii de Medicină de la Harvard.

Genunchi, înlocuire. Când vine vorba de înlocuirea genunchiului, precizează specialiștii în Medicină de la Harvard, vârsta nu e singurul criteriu, deși pacienții sub 60 de ani sunt sfătuiți să amâne cât pot intervenția chirurgicală. "Articulațiile artificiare au o durată de viață limitată. Presupunând un nivel mediu de activitate fizică, vă puteți aștepta ca implanturile comune de astăzi să dureze 15-20 de ani, uneori mai mult. Cu toate acestea, dacă aveți un exces de greutate sau mai activ fizic decât media, noua articulație se va confrunta cu stres suplimentar și se poate uza mai repede", susțin experții de la Harvard.

În opinia acestora, ținându-se cont de durata medie de viață a americanilor, majoritatea adulților în vârstă care primesc un nou genunchi nu vor trebui să-l înlocuiască. Însă, situația este mai complicată dacă sunteți în anii 40 sau 50 de ani – caz în care noul genunchi este mai probabil să se uzeze în timpul vieții. Apoi va trebui să faceți o nouă intervenție chirurgicală. Numărul persoanelor sub 55 de ani care au nevoie de înlocuirea genunchiului crește rapid.

"Decizia cu privire la momentul în care trebuie să înlocuiți genunchiul este una extrem de individuală, subliniind în plus nevoia de luare a deciziilor partajate între dumneavoastră și medicul dumneavoastră", mai amintesc experții americani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală
alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel