Când devine periculos dulcele la dietă. Recomandări Cori Grămescu

Dulciuri crocante FOTO: pixabay
Nutriționistul Cori Grămescu le recomandă doamnelor la dietă să mănânce dulce dacă poftesc, însă să nu exagereze.

Nutriționistul Cori Grămescu spune că atunci când doamnele aflate la dietă vor să mănânce dulce o pot face, însă ar fi bine să aibă grijă la cât dulce mănâncă.

”Când decizi că vrei să mănânci ceva dulce trebuie să fii matură și atentă la nevoile corpului tău. Adică, să conștientizezi situația: Am poftă de ceva dulce, o să îmi ofer această satisfacție, dar sunt atentă să nu fac excese. Alege un produs de calitate, savuros care realmente să îți ofere o experiență plăcută, de care să te bucuri pe îndelete.

1. Asigură-te că identifici dacă este poftă de dulce sau foame. De cele mai multe ori, nu este poftă de dulce, ci foame pentru că nu ai mâncat suficient, iar ideal ar fi să mănânci. Dacă pofta de dulce continuă și după 10 minute de la masă prin care ți-ai corectat meniul, alege un preparat care să îți placă super-super mult și bucură-te de el și prelungește cât mai mult satisfacția pe care o trăiești.

2. Nu încerca să înlocuiești pofta de ‘o/un anume ciocolată/produs’ cu tot felul de produse care să suplinească/înlocuiască produsul respectiv. Nu faci decât să îți prelungești frustarea și nu îți acorzi acel moment de satisfacție care este foarte necesar pentru a putea susține cu ușurință planul de slăbire.

3. Fă sport. În realitate, ceea ce ne ajută să introducem dulcele în procesele de slăbire este nivelul de activitate, și nu înfometarea. Sportul nu trebuie „folosit” ca un „credit pentru calorii”, ci dacă îl faci constant pur și simplu metabolismul tău începe să funcționeze mai bine și nu va fi nevoie să cântărești fiecare gram de mâncare, ci vei crea premisele necesare pentru un stil de viață corect și eficient pentru slăbire.

Dacă faci constant 3 antrenamente moderate pe săptămână și mergi pe jos 30 de minute pe zi, te poți bucura de o porție de dulce, undeva la 40-50g, o dată pe săptămână pentru a nu destabiliza meniul și a putea să îți atingi și obiectivul de a slăbi un kilogram în 10 zile. Introdu un antrenament suplimentar de tip pilates în săptămâna respectivă, iar în una din zilele în care faci sport poți mânca un dulce mic, pe care îl consumi înainte sau după antrenament”, recomandă Cori Grămescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel