Cancerul, posibil tratament cu venin de șarpe. În ce stadiu sunt cercetările

Cancer
Cercetătorii americani susțin că veninul de șarpe ar putea trata cancerul de colon și cel mamar.

Oamenii de știință de la Universitatea Northern Colorado, SUA, fac o cercetare ca să vadă dacă veninul de șarpe ar putea fi folosit într-un tratament împotriva cancerului. Ei susțin că o substanță toxică din venin poate ucide tumorile de sân și de colon, însă cercetarea este abia la început, potrivit dailymail.co.uk.

Autorii studiului precizează că veninul de șarpe conține 100 de substanțe chimice, iar cercetările preliminare au demonstrat potențialul de a ucide celulele canceroase în laborator. Însă, găsirea dozei potrivite care nu va ucide un om se dovedește o provocare. Veninul de șarpe a devenit un interes pentru unii oameni de știință, deoarece conține o multitudine de proteine și substanțe chimice. Veninul de la un singur șarpe poate conține sute de componente. Cu toate acestea, din mii de familii de proteine cunoscute în prezent în natură, doar aproximativ 26 de familii se găsesc în reptile.

Un medicament numit captopril, utilizat pentru hipertensiunea arterială, folosit în SUA și Marea Britanie, a fost proiectat pe baza structurii unei peptide izolate din veninul de șarpe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel