Cancerul mamar: medicamente care ar putea să-l prevină

Cancer, factori de risc
Unele medicamente ar putea avea rol de prevenire a cancerului mamar.

Femeile cu risc crescut de cancer de sân ar putea beneficia de administrarea de medicamente pentru prevenirea bolii, spune o nouă recomandare din partea unui grup de experți americani.

Medicamentele precum tamoxifenul (Nolvadex), raloxifenul (Evista) și inhibitorii aromatazei s-au dovedit a ajuta la prevenirea cancerului de sân invaziv, receptor de estrogen pozitiv, dar pot provoca reacții adverse grave, precum alte tipuri de cancer și cheaguri de sânge.

Pentru unele femei, beneficiile potențiale ale acestor medicamente depășesc aceste riscuri. Cu toate acestea, grupul de experți care a făcut recomandarea medicamentelor preventive nu recomandă utilizarea de rutină a acestor medicamente pentru femeile care nu prezintă un risc crescut de cancer de sân, deoarece beneficiul potențial este mult mai mic.

Femeile cu vârsta peste 35 de ani și care prezintă un risc crescut de cancer mamar sau care au avut anterior leziuni benigne la nivelul sânilor (cum ar fi hiperplazia atipică ductală sau lobulară sau carcinomul lobular in situ) ar putea dori să discute această recomandare cu medicul lor.

Experții i-au încurajat pe medici să cântărească riscul de cancer mamar în raport cu potențialele dezavantaje ale medicamentelor și cu riscul fiecărei femei de efecte adverse.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel