Cancerul la femei, diagnosticat mai frecvent, dar cu mai puține decese: statistici

Cancer
Cercetătorii au analizat cum a evoluat cancerul la femei în ultimii ani.

O statistică americană care a analizat evoluția îmbolnăvirilor de cancer la femei a concluzionat că, deși numărul de îmbolnăviri este mai mare, mortalitatea a scăzut în cea mai mare parte.

Astfel, femeile sunt diagnosticate cu cancer la o rată mai mare decât în ​​trecut - dar ratele de deces pentru femeile cu boală au scăzut, spune un raport publicat pe 8 iulie 2021, în JNCI: Jurnalul Institutului Național al Cancerului, citat de Harvard Medical School.

Cercetătorii au ajuns la aceste concluzii privind datele bazate pe populație obținute din registrele și băncile de date naționale. Au descoperit câteva tendințe remarcabile în rândul femeilor atunci când analizează incidența cancerului și decesul pe o perioadă de cinci ani (2013-2017 pentru incidență și 2014-2018 pentru mortalitate):

Ratele de deces au scăzut pentru 14 din cele mai frecvente 20 de tipuri de cancer la femei, dar au crescut pentru cinci tipuri (uter, ficat, creier / sistem nervos, pancreas și țesut moale, inclusiv inima) și au rămas stabile pentru un tip (cavitate bucală / faringe).

Ratele de deces pentru cancerul pulmonar și melanom au înregistrat cele mai mari scăderi.

Ratele de deces prin cancer de sân au continuat să scadă, dar la o rată mai lentă decât în ​​trecut.

Ratele generale de deces prin cancer au scăzut în fiecare grup rasial și etnic din 2014 până în 2018.

Incidența cancerului a fost ușor mai mică în rândul persoanelor de culoare decât a albilor; cu toate acestea, ratele de deces prin cancer au fost mai mari în rândul persoanelor de culoare în comparație cu albii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel