Zgomotul alimentar, o preocupare...
Programele de screening au arătat că este posibil diagnosticul cancerului de sân în stadii incipiente, iar acest lucru duce la scăderea semnificativă a mortalității.
Din păcate, un astfel de program de screening „în România a fost un eșec. A fost o inițiativă a Ministerului Sănătății de a dezvolta un program național de screening pentru cancerul de sân, dar și pentru cancerul de col uterin și pentru cel de colon. Singura parte din acest program care funcționează oarecum este cea pentru cancerul de col uterin. În momentul de față nu vorbim în România despre screeningul cancerului de sân, ci doar de screening oportunistic: femei care doresc să-și facă această investigație”, a explicat dr. Dragoș Median.
Iată ce recomandă specialistul pentru depistarea precoce a cancerului de sân: „Pentru femeile peste 45 de ani, o mamografie o dată pe an. Dacă după 2 ani consecutiv mamografia nu prezintă nicio modificare, se poate spația la 2 ani de zile această mamografie”.
Această metodă se recomandă până în jurul vârstei de 60 de ani sau chiar și după această perioadă, pentru că speranța de viață a crescut.
Urmărește răspunsul complet în video:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Zgomotul alimentar, o preocupare...
Pacienții cu dizabilități, abandonați...
Cercetătorii investighează rolul unor...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Schimbările extreme de temperatură...
În fiecare an, peste 8,7 milioane de oameni mor din cauza...