Cancerul de colon, depistat cu o metodă revoluționară. Rezultat în cinci ore

Cancerul
Serviciul Naţional de Sănătate (NHS) din Anglia a demarat o campanie prin intermediul căreia oferă pacienţilor videocapsule endoscopice care ajută la depistarea cancerului, informează DPA joi.

În cadrul unui program de test derulat pe întreg teritoriul ţării, camerele de luat vederi, de dimensiunile unei pastile, pot oferi rezultate într-un interval de timp de la cinci până la opt ore.

Capsula endoscopică pentru colon face parte din acţiunile desfăşurate în prezent pentru a-i ajuta pe pacienţi să primească tratamente sau diagnostice la propriul domiciliu pe perioada pandemiei de coronavirus.

Ce presupune procedura

 

Pentru realizarea unei endoscopii tradiţionale, pacienţii trebuie să meargă la spital şi să treacă printr-o procedură medicală care presupune inserarea unui tub, în timp ce folosind noua tehnologie, oamenii îşi pot desfăşura în continuare treburile zilnice.

Procedura presupune înghiţirea unei pilule conţinând o cameră de luat vederi care va înregistra imagini din intestin în timp ce traversează sistemul digestiv al pacientului.

Imaginile sunt apoi transmise unui dispozitiv de înregistrare prins de talia pacientului.

Procedura poate ajuta la diagnosticarea unor boli precum cancerul de colon şi boala Crohn.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel