Cancerul colorectal, cauze, simptome și tratament

Cancerul colorectal este o tumoră malignă care apare din peretele interior al intestinului gros (colon) sau rect.  

Cancerul colorectal este a treia cauză principală a cancerului atât la bărbați, cât și la femei din S.U.A.
Potrivit MedicineNet, factorii de risc obișnuiți pentru cancerul colorectal includ vârsta crescândă, rasa afro-americană, istoricul familial de cancer colorectal, polipii de colon și colita ulcerativă de lungă durată. 

Majoritatea cancerelor colorectale se dezvoltă din polipi. Îndepărtarea polipilor de colon poate ajuta la prevenirea cancerului colorectal.

Polipii de colon și cancerul precoce pot să nu aibă semne sau simptome precoce specifice cancerului. Prin urmare, screeningul regulat al cancerului colorectal este important.

Diagnosticul cancerului colorectal poate fi făcut prin sigmoidoscopie sau prin colonoscopie, cu confirmarea biopsiei a țesutului canceros.

Tratamentul cancerului colorectal depinde de locația, dimensiunea și amploarea răspândirii cancerului, precum și de sănătatea pacientului. Chirurgia este cel mai frecvent tratament medical pentru cancerul colorectal.

Cancerul colorectal în stadiu incipient poate fi tratat de obicei numai prin operație.

Chimioterapia poate prelungi viața și a îmbunătăți calitatea vieții pentru cei care au avut sau trăiesc cu cancer colorectal metastatic. De asemenea, poate reduce riscul de recurență la pacienții care au găsit riscuri mari de cancer de colon în timpul intervenției chirurgicale.

Simptomele cancerului de colon

Semnele și simptomele cancerului de colon tind să nu fie specifice. Cu alte cuvinte, semnele și simptomele pot apărea din cauza mai multor condiții diferite. Când cancerul de colon este detectat în stadiile incipiente, este posibil să nu fi provocat nici măcar simptome. Simptomele pot varia, de asemenea, în funcție de locația specifică din colonul unde este localizată tumora.

Unele simptome și semne ale cancerului de colon sunt:

sângerare rectală sau sânge în scaun,
scaun de culoare închisă,
schimbarea obiceiurilor intestinale,
modificarea consistenței scaunului,
constipație,
diaree,

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel