Cancer, testare genetică. Cum afli dacă ai risc moștenit de boală

Genele pot fi nefavorabile în fața infecției
Cancer, testare genetică. Cum afli dacă ai risc de boală. Dintre toate cazurile de cancer, doar 5 până la 10 la sută sunt considerate a fi puternic legate de o mutație genetică moștenit, spun experții de la Societatea Americană de Cancer.

Cancer, testare genetică. Nu dați fuga să vă faceți programare la un centru de genetică! Dintre toate cazurile de cancer, doar 5 până la 10 la sută sunt considerate a fi puternic legate de o mutație genetică moștenit, spun experții de la Societatea Americană de Cancer.

Apoi, trebuie menționat și că nu toate persoanele care au o moștenire genetică ce le poate predispune la apariția cancerului vor și dezvolta această afecțiune. De exemplu, o femeie cu risc de 70-75% de a dezvolta un cancer mamar poate să rămână sănătoasă toată viața, în timp ce o femeie cu 20-25% risc poate dezvolta cancerul mamar, susțin oncologii americani.

Ce condiții ridică semne de întrebare

În timp ce majoritatea oamenilor nu are nevoie de testare genetică predictivă, experții de la Societatea Americană de Cancer spun că testarea merită luată în considerare dacă aveți:

- Un număr de rude apropiate - cum ar fi părinții sau frații - cu cancer, în special cu același tip de cancer sau care rezultă din aceeași mutație genetică.

- Un membru apropiat al familiei cu mai mult de un tip de cancer.

- Un membru al familiei care a dezvoltat cancer la o vârstă mai mică decât cea preconizată.

- Un membru al familiei cu un cancer relativ rar, cum ar fi cancerul de sân la bărbat.

- Dacă tu și membrii familiei aveți o anumită apartenență etnică. Cancerul de piele, spre exemple, e mai prezent la persoanele care au pielea deschisă la culoare

- Dacă aveți un simptom fizic al unui cancer moștenit, cum ar fi polipii de colon.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel