Cancerul, cum poate fi prevenit: legătura cu alcoolul

Cancer, preventie, dietă
Cancerul poate fi prevenit printr-un stil de viață sănătos, cel puțin asta susțin specialiștii, care fac o serie de recomandări în acest sens.

Cancerul poate fi prevenit, potrivit specialiștilor de la health.harvard.edu, printr-un stil de viață sănătos. specialiștii chiar fac câteva recomandări care, susțin ei, vor reduce substanțial riscul de îmbolnăvire. „Mișcați-vă mai mult și renunțați la alcool pentru a vă reduce riscul de cancer”, spune American Cancer Society (ACS) în noile sale orientări pentru prevenirea cancerului. Recomandările actualizate, publicate online în iunie 2020, de către CA: A Cancer Journal for Clinicians, recomandă, de asemenea, reducerea zahărului și a consumului de carne roșie, pe baza unei analize a celor mai recente dovezi științifice.
Mai exact, noile orientări spun că, în loc să facă eforturi moderate timp de 150 de minute pe săptămână sau să facă 75 de minute de activitate viguroasă, adulții ar trebui să încerce să facă în 150 până la 300 de minute de activitate moderată sau 75 - 150 minute de activitate viguroasă. De asemenea, noile orientări spun că adulții ar trebui să țintească spre numărul mai mare a minutelor de activitate fizică.
În ceea ce privește dieta, persoanele interesate să-și reducă riscul de cancer ar trebui să urmărească să mănânce mai multe vegetale, inclusiv cereale integrale (nu rafinate) și cel puțin două căni și jumătate de fructe și legume colorate în fiecare zi și mai puțin zahăr și carne (limitând în mod specific carnea procesată și cea roșie ori de câte ori este posibil). În trecut, ACS a recomandat consumul moderat de alcool, dar noua orientare spune că este mai bine să se evite alcoolul, dacă este posibil. Persoanele care beau ar trebui să rămână în continuare la limitele anterioare recomandate: nu mai mult de o băutură pe zi pentru femei și două băuturi pe zi pentru bărbați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel