Cauza care declanșează cancerul hepatic. Prof. Dr. Ciprian Brisc, gastroenterolog: Se pare că acum v-a exista tratament

Hepatita, cancer hepatic - Foto: Freepik @eddows-animator
EXCLUSIV
Prof. Dr. Ciprian Brisc, medic gastroenterolog, ne-a explicat care e una dintre cauzele grave care duce la cancerul hepatic.

Hepatitele sunt inflamații ale ficatului, cauzate în principal de infecțiile virale A, B, C și D și pot duce la complicații grave precum ciroza sau cancer hepatic.

Vaccinarea și igiena sunt esențiale pentru prevenție, iar diagnosticul precoce și tratamentul sunt cruciale în gestionarea acestor afecțiuni hepatice.

Hepatita D afectează între 4,5% și 13% dintre pacienții infectați cu virusul hepatitei B (VHB).

Hepatita Delta este considerată a fi cea mai gravă formă dintre toate hepatitele virale și determină o evoluție rapidă a bolii hepatice, crește riscul de ciroză, și carcinom hepatic și reprezintă o cauză importantă de transplant hepatic.

Întrebat de jurnalistul Val Vâlcu, moderatorul dezbaterii "Hepatita Delta - diagnostic, tratament și perspective. Expertiza medicilor despre această afecțiune", dacă este virusul hepatitei Delta principala cauza cancerului hepatic, prof. Dr. Ciprian Brisc, medic gastroenterolog, ne-a explicat care sunt cauzele, de fapt, și ce ar trebui să știm.

Istoria scurtă a hepatitelor este cam așa:

- Hepatita A se cunoaște de multă vreme. Este hepatita care se transmite pe cale orală, prin mâncare. 

- Apoi au apărut hepatitele care se transferă prin ser și aici se include hepatita B, C și D, dar descoperirea lor s-a întâmplat oarecum pe parcurs. 

Prima dată s-a știut de hepatita B și apoi o oală mare, o gamă mare de hepatită la care li se spunea non-A, non-B.

Și din această grupă de hepatite au început să apară și denumirile adevăratelor hepatite. 

Hepatita C, hepatita D,  hepatita E și pe parcurs tratamentele încep să apară din ce în ce mai specific", a declarat Prof. Dr. Ciprian Brisc, gastroenterolog, pentru DC MEDICAL și DC News.

Una dintre cauzele cancerului hepatic

Prof. Dr. Ciprian Brisc, gastroenterolog - Foto: DC Media Group

Hepatita D, o infecție virală dependentă de virusul hepatitei B, prezintă o legătură semnificativă cu cancerul hepatic. Pacienții infectați cu ambele tipuri de virus au un risc crescut de dezvoltare a cancerului hepatic comparativ cu cei infectați doar cu virusul hepatitei B. Hepatita D agravează leziunile hepatice, accelerând progr

"Virusul hepatitei Delta este una din cauzele cancerului hepatic.

Cauzele sunt multiple, dar ceea ce atrage atenția la virusul D, Delta, este faptul că hepatocarcinomul, ciroza și toate complicațiile cirozei apar mult mai rapid decât la celelalte hepatite.

De boală se știe. Boala este studiată de multă vreme, există studii care au încercat să caute tratament specific. Nu s-a reușit. 

Se pare că acum v-a exista și îl așteptăm cu multă încredere", a conchis Prof. Dr. Ciprian Brisc, gastroenterolog.

Vezi mai multe în VIDEO:

Youtube video image

 

 

Vezi emisiunea completă AICI:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel